· · Komentari: 0
PROTIV KOMARACA

PET načina da se rešite KOMARACA: Potrebne su vam NAMIRNICE koje već imate

Ovi prirodni preparati su neškodljivi za zdravlje

1592487535_mosquito-213805_640.jpg
Foto: Pixabay

Prirodni preparati protiv komaraca su potpuno neškodljivi za zdravlje, a mogu biti delotvorni isto tako kao i komercijalni repelenti.

Donosimo vam neke načine kojima možete oterati komarce.

Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA

Ulje čajevca

Prva pomoć nakon uboda
Mesto uboda komarca možete namazati sokom aloe vere, čuvarkuće, limuna, rastvorom sode bikarbone, uljem crnog kima, glinom ili istrljati korom banane.

Ulje čajevca efikasno odbija komarce, a uz to poboljšava stanje kože i olakšava mnoge kožne tegobe. Poznato je da odbija ne samo komarce nego i vaši, mrave i mnoge druge insekte. U bocu s raspršivačem od 200 ml ulijte 60 ml ulja čajevca i do kraja dopunite destilisanom vodom. Pre upotrebe protresite, poprskajte kožu i razmažite. Po potrebi ponovite.

Jabukovo sirće

Mazanje jabkovim sirćetom ne samo da odbija komarce, nego i rashlađuje tokom  vrućina i pomaže u održavanju PH kože. Pomešajte seckani peršin i jabukovo sirće i ovom mešavinom namažite kožu.

Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru pomorandže, jer uz pomoć nje možete rešiti MNOGE STVARI

Lavanda

Napunite staklenku suvom lavandom, prelijte preko vrha sojinim uljem. Ostavite 40 dana na polusenovitom mestu. Nakon 40 dana procedite i koristite.

Foto: Pixabay

Beli luk

Beli luk je opštepoznat po svojim mnogobrojnim lekovitim svojstvima, ali je malo poznato da deluje i kao repelent. Ako vam njegov miris ne smeta, slobodno se natrljajte belim lukom i komarci će vas zaobilaziti u širokom luku. Čenove belog luka možete ostaviti na mestima gde inače komarci ulaze u kuću da zaštitite od njih dom.

Pročitajte još: Otkrivamo vam tajnu kako da SMANJITE RAČUNE u kući

Bosiljak i votka

Šaku svežeg bosiljka prelijte s pola šoljice kipuće vode, pa nakon četiri sata procedite. Pomešajte s pola šoljice votke i ulijte u bocu s raspršivačem. Pre upotrebe protresite i nanesite po potrebi.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.