Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Pet načina da ubrzate vaš ciklus i skratite "one paklene dane"

Bilo da je u pitanju odlazak na odmor ili neki važan događaj, svakoj ženi se desilo da poželi da skrati dane menstruacije i "ubrza stvar".

1617120916_Depositphotos_245579104_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Postoji nekoliko načina da to uradite, a neki su potpuno prirodni i svima dostupni.

Seks je dobro poznata metoda kojom se ubrzava izbacivanje mentrualne tečnosti. Razlog tome je intenzivnije i učestalije kontrakcije tokom orgazma. Takođe, možete postići iste rezultate i tokom masturbacije.

Pročitajte još: Ožiljci od akni mogu biti prava noćna mora: Da li ste probali LIMUN?

Ako je verovati vegetarijancima, žene koje jedu više povrća imaju kraće i manje obilne cikluse. To rezultira smanjenjem nivoa gvožda u organizmu usled specifičnog načina ishrane.

Tamponi ili ulošci?
Neke žene tokom ciklusa koriste tampone, druge uloške. Sve je stvar izbora, ali žene koje koriste uloške primećuju da njihova manstruacija kraće traje. Tampon zatvara ulaz u vaginu i time sprečava slobodan protok tečnosti, dok je sa ulošcima situacija obrnuta.
Ova metoda daje možda male rezultate, ali povrće će vam svakako dobro doći.

Velike doze vitamina C mogu da dovedu do povećanja nivoa progesterona u organizmu koji može da skrati dane krvarenja. Ostaje neizvesno da li je moguće uneti toliko veliku dozu vitamina C, a ne reskirati da imate stomačne tegobe.

Pročitajte još: U ovome je tajna nanošenja KOREKTORA: Ispoštujte samo jedan korak

Lekovi poput andola i brufena mogu da smanje bol tokom ciklusa, a mogu i da utiču na brzinu izbacivanja tečnosti. Oni mogu da dovedu do povećanih kontrakcija materice i na taj način skrate vreme trajanja ciklusa. Brufen razređuje krv, pa vam se može činiti da više krvarite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas