Oglas
· · Komentari: 0
ŠMINKA

DAME, ovo je PET najčešćih GREŠAKA šminkanja

Previše šminke ili potpuno prirodni izgleda su dva ekstrema kojima često podlegnu žene starije od 50 godina. Evo pet najčešćih grešaka koje prave žene prilikom šminkanja.

Oglas

Osnovna greška u šminkanju koju prave dame u godinama je što to rade na isti način kao kada su bile devojke. Postoji bezberoj proizvoda dekorativne kozmetike namenjenih upravo zreloj koži, a kao što se garderoba u ormanu menja tokom godina i neseser sa šminkom bi morao da pretrpi transformaciju.

Pročitajte još: POHLEPNE 80-te su se vratile, a ako nosite ovaj deo garderobe PODLEGLI ste trendu

1. Sakrijte fleke

Najveći problem zrele kože nisu bore, već fleke. Nažalost, svako izlaganje suncu ostavlja tragove, a fleke se pojavljuju i kod žena koje se nisu sunčale na plaži, već ih je sunce "hvatalo" dok su hodale do posla. Takođe, beo ten je podložan kapilarima.

Ujednačite boju lica Foto: Youtube/ screenshot fabulous50s
Prvo pravilo je pokriti fleke na licu.

Ds bi lice uvek izgledalo sveže i odmorno nije dovoljno spavati osam časova, već nabaviti dobar puder. Poznata i skupa kozmetika nije garancija i da će vama odgovarati. Probajte razne vrste i kada pronađete onu koja vam odgovara koristite je. Nijansa ne sme da bude tamna.

2. Ajlajner je za devojke

Sitne oči se nikada ne šminkaju ajlajnerom, jer će izgledati još sitnije. Dame koje su obdarene krupnim očima često prave grešku što ih šminkaju na isti način kao devojke. Ajlejner ne sme da pređe kapak, već samo da prati ivicu oka. Ukoliko se crnim oiviči ceo gornji kapak oči će delovati zatvoreno, spušteno i umorno. Izvlačenje linije samo na ivici oka se postiže i crnim kreonom. Dakle, bacite ajlajner.

Ajlajner smanjuje oči Foto: Youtube/ screenshot fabulous50s
Bacite ajlajner odmah!

3. Bežite od tamnih boja

Da bi soba izgledala veća okreči se u belo, a ne teget! Dakle, koristite svetle nijanse, naročito u predelu očiju. Zaboravite na "smoky eyes", jer je to za klinke. Bacite teget, tamno sivu, ljubičastu i ostale mračne senke. Ili ih koristite isključivo u udubljenju, na mestu prevoja oka.

4. Obrve da ne budu pijavice

Izlaz licu najviše daju obrve, a one vremenom postaju sve tanje i sede isto kao i kosa. Velika je greška "odštampati" ili tetovirati obrve poput "japanskih".

Velika je greška "odštampati" obrve.

Oštra braon olovka može da popuni praznine nastale čupanjem i da imda oblik, ali ne više od toga. Početak obrva se utvrđuje dobro pozantim trikom - olovka se stavi kod nozdrva i uspravi do obrva. Ukoliko se ta linija pređe žena će dobiti ljut izgled lica.

Pročitajte još: Elizabet Harli u ŠESTOJ deceniji obukla haljinu staru 21 GODINU!

5. Veštačke trepavice?

Izlazi poput "paukova na očima" odnose se na žene koje su zalepile veštačke trepavice i svi to primećuju. Trepavice treba uviti metalnim uvijačem deset puta kratko i nežno, a onda namazati maskaru.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas