Oglas
· · Komentari: 0
ATRAKCIJE

Pet najluđih prevoznih sredstava u svetu, a jedno je SRPSKI izum (VIDEO)

Svi znaju za gondolu u Veneciji, žuti tramvaj u Lisabonu i tuk-tuk u Bankoku, a da li ste čuli za voz od bambusa?

1614252492_tuk-tuk-2438979_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Prevozna sredstva su u mnogim zemljama postala prepoznatljiv turistički brend. Tako je, recimo, poseta Bangkoku nezamisliva bez vožnje tuk-tukom. I poseta Veneciji nije kompletna bez vožnje gondolom. Pogledajte još nekoliko zanimljivih prevoznih sredstava kojima se morate voziti!

Pročitajte još: Porodice su najzainteresovanije za LETOVANJE, ali pod 2 uslova

Malta Foto: Piksabej

Autobusi na Malti

Maltom je prvi autobus britanskog proizvođača prokrstario 1905. godine, a prva linija je vozila od Valete do Sent Džulijana.

Turisti su bili očajni kada su kupili moderne autobuse

Žuti autobusi su 1920-ih postali jedan od obeležja ostrva, pa su turisti sa posebnim uživanjem koristili ovaj žuti prevoz i povlačenjem užeta vozaču najavljivali izlazak. Onda je kupljeno 100 "ariva" autobusa i sada su svi moderni, udobni i klimatizovani.

Totoro Foto: Piksabej

Čamci od trske u Peruu

Velika atrakcija su čamci od trske (totora) u Peruu. Duž jezera Titikaka, na granici sa Bolivijom, indijske zajednice koriste totora, trsku za izgradnju čamaca. Čamci su pouzdani jer je trska totora otporna na vodu i jaka.

Čamac od trske, a voz od bambusa!

Voz od bambusa u Kambodži

Nekoliko kilometara od grada Battambang, čini se da je pruga napuštena, ali nije tako, jer njom idu pravi i vozovi od bambusa. Naime, bambusovim vozovima su dovoženi radnici da poprave oštećen kolosek. Danas je "voz od bambusa" (nory) turistička atrakcija!

Tramvaj Foto: Piksabej
San Francisko ima tramvaj, a Banja Luka dajak...

Pročitajte još: Jutjuber Deni o Srbiji: PLJESKAVICE su velike, a OVA stvar je neverovatna! (VIDEO)

Žičara u San Francisku

San Francisko ima dva legendarna prevoza - žičaru i tramvaj. Žičare su sastavni deo baštine San Franciska i istorija ovekovečena u filmovima i na starim fotografijama. Osnovana je 1873. godine, a od 1964. godine. Međutim, ovaj transportni sistem koristi oko 30 odsto građana San Franciska.

Čamac dajak u Banjaluci

Dajak se dugo koristio kao prevozno sredstvo za robu po reci Vrbas. Čamac ima plitko cno, jer je reka prepuna stena, kamenja, negde je plitka, negde duboka. Upravlja se dugačkom motkom, a za turiste je dajak neverovatna atrakcija da se voze, ali i gledaju trke.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas