Oglas
· · Komentari: 0
apetit

Pet namirnica koje mogu da nam POJAČAJU APETIT

Postoje namirnice koje će nam pojačati apetit.

1628063655_Depositphotos_179681788_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Testenina

Testenine napravljene od belog brašna su jednostavni ugljeni hidrati. Pored dodatnih kalorija, u njima nema ničega, pošto je u procesu obrade pšenica lišena svih korisnih elemenata. Jednostavni ugljeni hidrati brzo zasićuju, ali jednako brzo vraćaju osećaj gladi. Izaberite testenine od celog zrna pšenice ili rezance od heljde.

Kukuruzne pahuljice

Jednostavni ugljeni hidrati u kombinaciji sa šećerom, uzrokuju promene nivoa šećera u krvi i čine vas gladnim. Pored toga, kada ujutru konzumirate takvu količinu ugljenih hidrata, kada je nivo kortizola - hormona koji udvostručuje glukozu u krvi - na vrhuncu, telo teže metabolizuje šećer, što dovodi do stalnog osećaja gladi i želje da se pojede nešto slatko.

Pročitajte još: Tri PRIRODNA ANTIBIOTIKA koja će uništiti bakterije i ojačati IMUNITET!

Dijetalna kola

Oznaka na kojoj piše da u piću nema šećera uopšte nije razlog za opuštanje. Veštački zaslađivači izazivaju pojačani osećaj gladi, jer ne sadrže prirodni šećer i telo počinje da ga traži „sa strane“.

Foto: pixabay

Jabuke

Uprkos čuvenoj engleskoj izreci „An apple a day keeps the doctor away“, što znači „jedna jabuka dnevno pomoći će vam da izbegnete odlazak lekarima“, ovo voće nije tako jednostavno. Slatke jabuke pokreću skok insulina u vašem krvotoku, koji u osnovi pretvara šećer u masnoću. Brzo se apsorbuju i čine da želite ponovo da jedete.

Pročitajte još: ŠLJIVE: Jačaju imunitet i snižavaju holesterol u krvi

Čips i krekeri

Grickalice, posebno slane, su najgora ideja za grickanje. Pored toga što su to opet jednostavni ugljeni hidrati, one sadrže veliku količinu soli: u jednom paketiću čipsa u proseku ima 0,7 grama soli, dok dnevna doza za odraslu osobu iznosi 5 grama. A so zauzvrat zadržava tečnost u telu, što dovodi do edema i akumulacije toksina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas