Oglas
· · Komentari: 0
koža

PET neočekivanih uzročnika AKNI

Akne nisu samo dobro poznat pratilac puberteta.

1615741500_Depositphotos_209619920_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ova neugodna (često i bolna pojava) sve češće se beleži i kod žena u zrelom dobu, a stres, neadekvatna ishrana, fluktacije hormona, kao i višesatno nošenje maske tipični su okidači. Iskustvo pokazuje da se akne – prema statistikama  – javljaju kod više od 85% osoba u nekom trenutku života. Zapravo, 50% dvadesetogodišnjaka, 30% tridesetogodišnjaka i 25% četrdesetogodišnjaka suočava se s ovim problemom. No, mnogi  nisu ni svesni odakle sve vreba „opasnost“, odnosno koji su to neočekivani uzročnici akni.

Pročitajte još: Odišu svežinom i prolećem: Isprobajte ovih 5 moćnih modnih detalja u martu (FOTO)

Zašto nastaju akne?

Uklanjanje dlaka

Ponekad  neodgovarjuća tehnika za uklanjanje dlačica izaziva pojavu akni. Na primer, dermaplaning (tretman eksfolijacije koji se radi brijačem) sjajan je način za uklanjanje sitnih i mekih dlačica na licu. Međutim, ako je vaša koža masna, ili ukoliko imate akutne akne na licu, ovaj postupak može da uslovi prekomernu produkciju sebuma i dodatnu iritaciju, te tako i pojavu još većeg broja akni. U tom slučaju, lasersko uklanjaje dlačica bolja je opcija.

Mobilni telefon
Kada ste poslednji put očistili ekran svog mobilnog telefona? Sudeći prema rezultatima istraživanja, na mobilnom telefonu može se naći čak deset puta veća koncentracija bakterija nego na toaletnoj dasci. Dakle, svaki put kada prislonite telefon na uho, vi u osnovi izlažete kožu štetnom uticaju bakterija s vašeg telefona. A to takođe može da bude okidač za pojavu akni.

Nečista jastučnica

Jedno pitanje: koliko često menjate jastučnicu? Imajte na umu da bakterije mogu da se sakupljaju i u tkanini, te je najbolje da to činite jednom nedeljno. Zapravo, potrudite se da vam to pređe u naviku!

Preparati za kosu

Određene materije u sastavu ovih preparata sjajne su za vlasi. No, one istovremeno mogu da naruše prirodnu ravnotežu u koži duž linije rasta kose, kao i na vratu, ramenima i leđima. Potražite sredstva za negu i oblikovanje kose s materijama koje su izrazito blage prema koži.

Pročitajte još: "Moda je prolazna, ali je stil večan": Ove savete Koko Šanel morate da primenite

Kvalitet sna

Simptomi određenih oboljenja kože, poput ekcema, pogoršavaju se ukoliko vam je san narušen. Isto važi i za pojavu akni. Postarajte se da vaš noćni san traje od sedam do devet sati, koliko preporučuju i strunjaci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas