Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Pet savršenih namirnica SA PIJACA koje čiste jetru i UBRZAVAJU METABOLIZAM

Ukoliko želite da ovog leta učinite pravu stvar za vaše telo krenite odmah na pijac.

1625612234_smoothie-3697014_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Masna i nezdrava hrana, alkoholna ili gazirana pića, ali i redovne terapije lekovima najveći su neprijatelji naše jetre. Koliko je jetra značajna za naš život i koliko je opasno konzumiranje navedenih namirnica govori i podatak da ona ima funkciju da čisti ceo organizam od štetnih sastojaka.

Pročitajte još: Šeron Stoun (63) u žutom bikiniju: Ovaj model stoji damama svih godina (FOTO)

Upravo zbog teškog posla koji obavlja jetra može biti vrlo opterećena, a to može uzrokovati zdravstvene probleme. Kako bol u jetri neće biti prvi znak da sa njom nešto nije u redu, ovom krucijalnom organu moramo posvetiti malo više pažnje.

Pet namirnica za jetru i mršavljenje

1. Ananas je  prepun je vitamina C pa deluje kao prirodni diuretik koji telo oslobađa od toksina.

2. Cvekla je bogata flavonoidima, stimuliše jetru i poboljšava njen rad.

Pročitajte još: Stari-novi TREND: Kendal Džener i Gvinet Paltrou nose papuče kakve do juče niko ne bi obuo! (FOTO)

3. Lišće mente bogato je flavonoidima koji deluju kao snažan antioksidans.

4. Orasi sadrže velike količine omega-3 masnih kiselina i aminokiselina koje ubrzavaju proces detoksikacije.

5. Zeleno lisnato povrće, spanać, kelj, blitva i salata prepuni su hlorofila i vrlo su delotvorni u neutralizovanju i izbacivanju toksina iz krvotoka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas