Oglas
· · Komentari: 0
nega

PILING radite prema tipu kože: Kako treba da se brinemo o masnoj, a kako o suvoj koži?

Manje je više, pa treba paziti da ne preterate sa upotrebom pilinga jer rezultat može biti štetan.

1606488901_Depositphotos_46080155_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pilingom se uspešno uklanjaju mrtve ćelije kože, zbog čega ona izgleda zdravije, svetlije i svežije.

Razlikujemo nekoliko vrsta pilinga i delimo ih na mehaničke, hemijske i enzimske, odnosno biološke. Neke možete da napravite sami dok su ostali rezervirani za kozmetičke salone. Važno je da odaberete piling prema tipu kože i vrsti problema. Suva koža nema dobar zaštitni sloj te se mrtve ćelije kože lakše skidaju, pa se osobama sa suvom kožom piling preporučuje ređe u odnosu na osobe s masnom kožom, koja ima ubrzani proces obnove ćelija.

Pročitajte još: Koliko vremena je potrebno da izdvojimo za PRANJE LICA kako bi koža bila lepša?

Ako imate suvu kožu izbegavajte proizvode s mnogo alkohola jer će je dodatno isušiti, a dobro će vam doći pilinzi koji sadrže kokos ili šea maslac, budući vam je koža suva, ne koristite više od dva puta nedeljno, a nakon toga je obavezno hidrirajte.

Foto: Deposit

Masna koža je otpornija pa piling možete da koristite do pet puta nedeljno. Nakon pilinga obavezno hidrajte kožu bez obzira što je prirodno masna. Ako pak preterate s isušivanjem kože možete izazvat iritaciju i crvenilo. Na taj način možete dodatno podstaknuti telo da luči masnoću kao reakciju na preterano isušivanje.

Piling normalne kože možete da radite do tri puta nedeljno. Trudite se da ne preterate jer u suptornom činite više štete nego koirsti.

Pročitajte još: Tri greške koje pravimo ako imamo SUVU KOŽU: Promenite navike i videćete rezultate

Kod mešovite kože, odnosno ako imate masnu T zonu i suve obraze, uradite piling T zone i nakon nje dobro hidrirajte suve delove kože, dok one masne poštedite većih količina masnoće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas