Oglas
· · Komentari: 0
MOĆNE BILJKE

Znate li zašto su piloti su tokom Drugog svetskog rata jeli isključivo BOROVNICE?

Proporcionalno s povećanjem vitamina C u krvi opada rizik za kataraktu i zato jedite citruse, svežu i kiselu papriku kao i puno peršuna jer je veoma bogat vitaminom C.

1618298522_borovnice.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

U Evropi su lekovita svojstva borovnice poznata vekovima a naročito je popularna kao lek za oči. Plod borovnice bogat je izvor anticijanozida, jedinjenja koje ima jako antioksidantno svojstvo i štiti kapilare od oštećenja koja im nanose slobodni radikali.

Pročitajte još: RUSKINJA Viktorija Semjonova: SMRT dolazi iz creva, zato ih moramo čistiti od TOKSINA (RECEPT)

Crveno voće
Beta karoten sadrži većina crvenog i ljubičastog voća i povrća. Vitamin A je značajan za većinu metaboličkih procesa u organizmu, stvaranje energije i očuvanje vitalnosti.

Upravo ova oštećenja prouzrukuju bolesti kao što su dijabetska retinopatija, glaukom, katarakta, makularna degeneracija. Antocijanozidi pospešuju stvaranje vezivnog tkiva jer imaju ulogu u procesu sinteze kolagena, što je veoma bitno za poboljšanje cirkulacije malih krvnih sudova u očima. Zato borovnica utiče na poboljšavanje vida.

Borovnice koristite za kolače, sok, a naročito ih jedite sveže!

Borovnica povećava i proizvodnju rodopsina, pigmenta koji pomaže oku da se adaptira na promene količine svetlosti. Zato se borovnica preporučuje za poboljšanje noćnog vida.

Pročitajte još: LJUBAVNA jabuka, crni luk i još 10 afrodizijaka podižu MUŠKU MOĆ, a nisu skupi

Borovnica prenosi kiseonik do očiju, a prvi su to otkrili piloti RAFa tokom Drugog svetskog rata koji su zaključili da noći bolje vide od kada jedu borovnice.

Foto: Piksabej

Šargarepa

Trunje u oku
Svrab i osećaj "trunja u oku" znak su nedostatka vitamina B2. Uzimajte pivski kvasac, orašaste plodove, jaja i ribu.

Prvi put se pominje u pisanim dokumentima u staroj Grčkoj, pre 2.500 godina gde je svakodnevno korišcena u kulinarske i medicinske svrhe. Ako je redovno jedete apsolutno zadovoljavate potrebe oraganizma za vitaminom A a znamo da je on veoma važan za vid.

Pročitajte još: Poboljšava varenje, utiče na zdravlje kostiju... Zašto treba da zavolimo KEFIR?

Istraživanja pokazuju da osobe koje svakodnevno jedu ovo povrće imaju 60% manje šanse da dobiju kataraktu!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas