Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJA

"PILULA" kod devojaka sprečava trudnoću i pojavu JEDNE bolesti

Nakon puberteta raste rizik za pojavu astme kod devojaka, a od jutarnje mučnine pati 92 odsto trudnica. Naučnici su ispitivali upravo ova dva problema.

1598956195_astma.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Žene koje uzimaju oralne kontraceptive imaju 30 odsto manji rizik od astme, utvrdili su švedski naučnici.

Pročitajte još: Imate problema sa NESANICOM! Jedan KUĆNI TRIK je uspešno rešava

Novi nalazi su rezultat analize podataka prikupljenih od oko pola miliona ispitanica. Već je ranije otkrivena veza između ženskih polnih hormona i astme, a poznato je i da nakon puberteta kod devojaka raste rizik za pojavu astme i teških popratnih simptoma. Uz to, kod 40 odsto žena sa astmom dolazi do pogoršanja simptoma tokom menstruacije.

Pilula definitivno pomaže obolelilma od astme Foto: Depozit

Britanski časopis opšte medicine objavio je istraživanje po kojem se tzv. jutarnje mučnine kod većine trudnica javljaju u bilo koje doba dana. A, ako je povraćanje bilo najčešće između 7 i 13 sati, mučnine su se javljale tokom celog dana. Zaključak je utemeljen na odgovorima 256 trudnica praćenih do 60. dana trudnoće.

Pročitajte još: GINEKOLOZI zgranuti: Majke i danas UČE ćerke da je menstruacija nešto NEČISTO

Pokazalo se da je 94 odsto trudnica imalo barem jedan od navedenih simptoma, a 58 odsto ih je imalo oba. Mučnine su bile najčešće od pete do sedme nedelje trudnoće, a povraćanje u sedmoj nedelji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas