Oglas
· · Komentari: 0
KOMPJUTERI

Pitanje za NOBELOVU nagradu: Kako odviknuti DETE od IGRICA? Predlažemo TRI USPEŠNA NAČINA

Dete morate na vreme odviknuti od igranja igrica na telefonu ili kompjuteru, jer navučenost uzič da školu, druženjem agresiju...

1602148517_piksabej.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Navučenost na igrice može biti kobno po dete, upozoravaju stručnjaci. Najčešća tematika igrica je nasilje, a popularne su i one putem društvenih mreža - gde vrebaju predatori.

Ne pokušavajte na silu. Budite radoznali i pitajte kakva je to igrica, a onda predložite detetu da prekine i radite nešto zajedno.

Pročitajte još: Ako dete PLAČE u tuđim rukama - NADRLJALI ste! Pod hitno nešto preduzmite!

Razumno vreme?
Odredite razumno vreme za igranje igrice tokom radnog dana od jednog sata. Na mobilnom telefonu i kraće. I budite dosledni

Kada stiču zavisnost?

Igrice najviše vole da igraju mlađi od 10 godina i tada najbrže stiču zavisnsot. Ovo naročito važi za dečake. Prvo gledaju druge kako igraju, a onda se i sami uključe. Igrice podižu hormon stresa i deca brzo postanu žrtva adrenalina.

Ništa ne može da se meri sa adrenalinom koji deca osete dok igraju "pucačine" i to je kraj.

Pročitajte još: OSAM tajni MONTESORI vaspitanja: Najvažnije je TREĆE PRAVILO, da li ga vi primenjujete?

To je kraj, jer ništa ne može da se meri da ovim uzbuđenjem. Dakle, pre nego što oseti povišeni adrenalin morate da reagujete, jer jedina zamena može da bude odlazak u zabavni park, sport poput ping-ponga ili peintbol. Nažalost, deca koja igraju igrice nisu dobra u motoričkim sportovima i neće uživati u njima.

Dete koje igra igrice nema društva, jer mu ne trebaju

Ponudite drugačiju zabavu

Deci koja igraju igrice ne trebaju durgari. Deca koja igraju igrice to rade jer nemaju društvo, pa ukoliko je to iz opravdanih razloga poklonite mu više pažnje i vremena. Ponudite mu zanimljivije sadržaje poput fudbala, pecanja, vožnje kajaka, jahanja konja, streljaštva...

Pročitajte još: Deca su vam NEMOGUĆA? Ovi trikovi će vam pomoći da smirite njihovu AGRESIVNOST

Loše ocene i noćno igranje

Kada dete koje igra igrice počne da dobija loše ocene nemojte ga kriviti, jer je već kasno. Ova deca kasnije odlaze na spavanje, a mnogi se bude tokom noći i igraju igrice da to roditelji ne znaju. Video igre podstiču agresivnost i ova deca ne prave jasnu granicu između realnosti i mašte. Deca koja igraju igrice obično nemaju mnogo prijatelja i na tome morate vi poraditi. Pronađite prijatelje koji imaju decu istog uzrasta i podstičite druženje. Naravno, u prirodi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas