Oglas
· · Komentari: 0
PLIVANJE

Zašto je plivanje NAJBOLJI RECEPT? Idite na bazen bar 3 puta nedeljno, a ovo su BLAGODETI

Pravi izbor za savršen izgled i dobro zdravlje je plivanje. Odgovara svakome bez obzira na godine, jer ne postoji strah od povreda i nezgodnih pokreta kolenima i kukovima.

1594970335_Depositphotos_279175398_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Najbolji efekat se postiže svakodnevnim plivanjem od najmanje pola sata. Ako to nije moguće, onda bar tri puta nedeljno u istom trajanju. Ovakvo plivanje je delotvorno za osobe koje osećaju pad energije, ili žele da ubrzaju metabolizam.

Pročitajte još: UMOR pri NAPORU je možda znak TEŠKE BOLESTI

S obzirom na to da 90 odsto populacije trpi bolove u leđima zbog lošeg položaja kičme, pokreti u vodi su apsolutno relaksirajući. Za zdravlje kičme preporučuje se leđno plivanje. Prsno i leptir treba izbegavati zbog velikih pokreta u pojedinim delovima kičme, kao i zbog položaja glave i vratne kičme.

Poboljšava pokrete
Plivanje uključuje brojne složene pokrete tela dovodeći do poboljšanja fleksibilnosti, koja većini zbog preteranog sedenja na poslu nedostaje.
Odlično je za kičmu, mišiće, za one koji mnogo sede...

Ako se zanemari ovaj detalj, plivanje je izuzetno za kondiciju jer zahteva istezanje i uvrtanje, pri čemu članci svaki put postaju peraja u borbi sa pritiskom vode. Otpor vode nekada može biti jači čak 44 puta u odnosu na otpor vazduha, što iziskuje jači rad nogu, ruku, leđa i stomaka. Tada se fino oblikovanje mišića postiže sa lakoćom. Učvršćuje se celokupna muskulatura tela, a posebno ruke, ramena, leđa, grudni koš, zadnjica, noge.

Rekreativno plivanje opušta i smanjuje stres Foto: Piskabej

Rekreativno plivanje bistri i um. Takođe opušta, smanjuje anksioznost i nivo stresa. S obzirom na to da ne vrši pritisak na mišiće i zglobove može da se upražnjava čitavog života. Ko još ima sreće da pliva u slanoj morskoj vodi, osetiće neverovatne prednosti na koži. Pomaže da koža zadrži vlažnost i da se detoksikuje, omogućavajući na taj način obnavljanje njenih ćelija.

Redovno plivanje snižava krvni pritisak.

Istraživanja pokazuju da redovno plivanje laganim tempom pozitivno utiče na visok krvni pritisak. Učvršćuje krvne sudove, a duboko disanje obezbeđuje sve ćelije dodatnim kiseonikom. Poboljšanje cirkulacije pomaže se masažom otporom vode što uklanja niz tegoba izazvanih poremećenim krvnim pritiskom. Smanjuje, primera radi, zapaljenja krvnih sudova koja dovode do pojave ateroskleroze. Istovremeno, plivanje je dobro i za jačanje srčanog mišića.

Pročitajte još: Ako TINEJDžERA do sada niste uveli u red, nemojte više biti STROGI, kasno je i OPASNO

Plivanje posebno blagotvorno deluje na astmatičare. Tehnika disanja u vodi jača mišiće koji omogućavaju izdah, a koji je, inače, kod obolelih otežan. Da bi postigle željeni efekat, osobe sa astmom treba da plivaju prsno ili kraul.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas