· · Komentari: 0
RECEPT

Po receptu starih majstora: Brzi, ukusni salčići sa kvascem (FOTO)

Kolači koje svi volimo.

1614413626_salcici.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / kuvarice_manje_zbori

Delimo sa vama jedan starinski, a omiljeni recept naše Kuvarice manje zbori, za ukusne, brze, salčiće sa kvascem.

Na youtube kanalu naše kuvarice možete pogledati ceo postupak.

Za salčiće sa kvascem vam je potrebno:

  • 500 gr brašna
  • 1/2 kvasca
  • 1 kašika šceća
  • 1 kašičica soli
  • 2,5 dcl mlake vode
  • 1 puna kašika istopljenog sala

Za premaz:

  • 350gr sala

Pročitajte još: Ovo još niste probali: Sva deca ih obožavaju, a izgledaju kao sladoled, samo slan (FOTO)

Priprema:

U brašno stavite so, šećer, kvasac, vodu i zamesite testo. Ostavite testo da naraste. Zatim ga rastanjite i premazujete testo, pa ga preklapate.

Ostavite testo da odmori 15-20 min. Ponovo ga rastanjite oklagijom i premazujete sa istopljenim salom i preklapate. Ostavite ga da odmara još 15 min.

Zatim ga rastanjite i sečete na pravougaonike i svaki filujete pekmezom. Stavljate u pleh i ostavite da odstoji u plehu još 15min.

Pečete u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Uzivajte. Salo možete iseći i na kockice, staviti u šerpu, sipati malo vode i topiti salo.

Pročitajte još: Budi sva čula: Desert u čaši spreman za tren, sa samo nekoliko sastojaka (FOTO)

Kad se istopi procedite i stavite na hladnoću da se stegne. Ujedno dobijete i malo čvaraka od istopljenog sala. Iscedite ih i posolite odlični su tako vrući.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.