· · Komentari: 1
VOZOVI

Za najluksuznije putovanje na svetu rezerviše se godinu dana unapred, a košta 2 MILIONA DINARA (Video)

Počelo prihvatanje rezervacija za vožnju 2021. godine legendarnim vozom od Pariza do Istanbula.

Za najlukusznije putovanje na svetu ležaj se rezerviše najmanje godinu dana unapred, jer iako je skupo čim se objavi datum polaska - "plane".

Putovanje traje od Pariza do Istanbula punih šest dana, a rezervacije se uveliko primaju i ostalo je nekoliko slobodnih kabina.

Luksuzna kabina Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Pročitajte još: Omiljeno SRPSKO letovalište ove godine otvara mali broj hotela iz veoma BIZARNOG RAZLOGA

Vožnja legendarnim vozom je doživljaj koji se ne zaboravlja do kraja života, jer je u ovom "Kralju vozova i vozu kraljeva" sve savršeno, a najviše usluga.

Ovo je kralj vozova i voz kraljeva.
Lični batler Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Najpopualrnije putovanje je od Venecije do Istanbula, koje je ovekovečila Agata Kristi u knjizi "Ubistvo u Orijent Ekspresu". Ovo putoavnje se organizuje samo jednom godišnje, obično krajem leta. Mesta za ovogodišnje putovanje nema, ali je urpavo počela ležajeva za narednu 2021. godinu.

Pročitajte još: Vrnjačka Banja ima 100 istorijskih vila, a mi izdvajamo PET koje morate videti (Foto)

Polazak je predviđen za 20. avgust iz Pariza, prolazi se kroz Francusku, Švajcarsku, Austriju, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, da bi se na kraju stiže u Tursku. Putnici će napustiti voz u Budimpešti i Bukureštu da bi videti ove gradove i prenoćili u hotelima sa pet zvezdica.

Kupatilo na nivou Foto: Youtube/ screenshot Belmond
Uz kabinu se dobija i lični batlet koji brine o gostu.

Usluga u vozu je po principu "sve uključeno", a to znači ne samo tri obroka i užinu kad god ogladni, već i kokteli kraj klavira u večernjim časovima. Naravno, svaka kabina ima ličnog batlera, jer je ova vožnja čuvena po posluzi koja se ne vidi, ali se oseća.

Pročitajte još: Postoje 4 boje na osnovu kojih se biraju putovanja: Crvena izaziva STRAST, plava umiruje, a znate li koje su još DVE?

Putnici posle šest dana stižu na čuvenu stanicu Sirkedži u evropskom delu Istanbula, prelaze Galata most i noće u hotelu "Pera Palas" kao i Agata Kristi. Putovanje u najjeftinijoj kabini košta 15.000 dunti ili dva miliona dinara.

Međutim, oni koji krenu na medeni mesec treba da odaberu apartman koji košta 55.000 dunti što je 7,2 miliona dinara.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.