· · Komentari: 0
ŠKOLARCI

Počinje HOROR: Deca uče, a vi RADITE OD KUĆE! Ovaj RASPORED je dobitna kombinacija

Uvek ustajte u isto vreme i stvorite rutinu koju ćete poštovati. To je prvo pravilo.

1597821977_Depositphotos_295219144_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Deca će sigurno i ove školske godine slušati nastavu preko televizije i slati domaće zadatke posredstvom interneta. Ukoliko i vi radite od kuće, "škola" i "kancelarija" će se sudarati u nekoliko kvadrata.

Nije lako ni vama ni njima, pa je zato važno da pronađete zajednički jezik i ovu situaciju prevaziđete što bezbolnije.

Pročitajte još: Tri saveta za RODITELJE: Kako da pomognete DETETU U OVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

- Trudite se da ustajete u približno isto vreme, kako biste zajedno doručkovali i imali vremena da malo razgovarate o neobaveznim stvarima pre nego što vam počnu obaveze.

Budite vredni u isto vreme, dok dete piše domaći i vi nešto čitajte ili radite.

- Dogovorite se da u isto vreme budete vredni. Kada oni imaju časove i pišu zadatke, vi takođe radite, iako biste u tom trenutku možda radije kuvali ručak ili odmarali se. Važno je da oni vide da i vi imate obaveze slične njihovim, pa će biti posvećeniji učenju, a i vi ćete imati motiv da dok traje njihova škola završite najvažniji deo posla.

Razgovarajte, dogovorite se Foto: Depozit

- Pošto je pretpostavka da vaš radni dan traje duže od njihovog školskog, objasnite im da vam je još izvesno vreme potreban mir za posao, a da se oni povuku u svoju sobu, da se odmore, ili da ostanu tu, ali da čitaju knjigu, slušaju muziku uz pomoć slušalica. Poželjno je da ispoštuju vaše radno vreme.

Pročitajte još: Da li treba ŠPIJUNIRATI decu? Obavezno! I to na OVAJ NAČIN, da vas NE UHVATE

- Kada i vi završite posao, obavezno nagradite i sebe i decu nekim slatkišem, poslasticom koju volite, pojačajte muziku, igrajte neku društvenu igru... neka znaju da su obaveze tog dana gotove i da sada možete da se opustite.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.