Oglas
· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Počnite dan jednom stabljikom celera i uživaćete gledajući se u ogledalo

Mnogo je razloga zašto celer treba da bude zastupljen u svakodevnoj ishrani.

1631173668_shutterstock_364903550.jpg
Foto: Šater
Oglas

Reč je o niskokaloričnoj namirnici sa visokim procentom vode, zbog čega je idealna za one koji vode računa o težini.

Pročitajte još: PET RAZLOGA zbog kojih svako jutro treba da pojedete 4 NATOPLJENA badema

Celer je odličan za dijetu

Celer je odličan izvor kalijuma i kalcijuma, koji su izuzetno važni za zdravlje kostiju, nervni sistem i normalizaciju krvnog protiska. Ima snažno antioksidativno dejstvo, a bogat je i vitaminom C i gvožđem. Lsitovi celera su blagotvorni za naše zdravlje, pa ih ne treba isključiti iz salate. Sadrže minimum šećera i holesterola, a gotovo da nemaju ni masti.

Celer je prepun vlakana i daje osećaj sitosti

Visok procenat vode i vlakana u stabljikama pomaže da se osećamo siti. Takođe, odličan je probiotik i sprečava nadimanje.

Jedite stabljiku dnevno

Preporučuje se najmanje jedna stabljika dnevno onima koji imaju probavne probleme. Namirnice sa visokim udelom vlakana pomažu u sprečavaju srčanih bolesti, dijabetesa, opsitpacije i hemoroida.

Pročitajte još: VATRENI TONIK ZA JAČI IMUNITET: Kombinacija jabukovog sirćeta i rena UBIJA svaki virus! (RECEPT)

Jedno od aktivnih jedinjenja celera je fitohemijski kuamrin koji je efikasan u prevenciji karcinoma, a dokazano je da pojačava aktivnost belih krvnih zrnaca koji pomažu u borbi protiv ove opake bolesti.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas