Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Pod stresom ste? Pijte TOPLU VODU! Evo koje još ozbiljne ZDRAVSTVENE PROBLEME leči ovaj napitak

Ma koliko da je bljutava, topla voda je posebno zdrava za naš organizam!

1621176687_Depositphotos_267729924_s-2019--1-.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Zdrava detoksikacija, ispiranje sinusa i smanjenje upale i generalno bolova u celom organizmu. Ovo su samo neke od zdravstvenih prednosti tople vode, koju bi svakodnevno trebali da konzumiramo ukoliko želimo da imamo jak i zdrav organizam.

Pročitajte još: KONJSKI Nostradamus: Senatori su tražili savet od Lejdi, pogrešno je predvidela samo jednom

Naime, topla voda posebno pomaže u detoksikaciji tela. Topla voda podiže temperaturu tela što uzrokuje znojenje, a upravo na taj način se izbacuju toksini iz tela i čisti pore. Toplota ovog napitka može ublažiti pritisak uzrokovan prehladom i nazalnom alergijom. Para takođe pomaže u odčepljenju sinusa, a ispijanje tople vode može podstaći odčepljenje nosa.

Konzumacija vruće vode može pružiti neko unutrašnje ublažavanje boli, ali važno je napomenuti da toplota takođe može pogoršati otok nastao usled povrede...

Pročitajte još: Naučnici nemaju odgovor zašto se kamene LOPTE pojavljuju širom sveta, a najbliža je 200 kilometara od Beograda

Nekoliko naučnih istraživanja tvrdi da ispijanje više vode pospešuje gubitak kilograma. Voda također pomaže telu da apsorbuje hranljive materije i izbaci otpad. Topla voda ubrzava metabolizam što bi moglo pomoći u mršavljenju. Osim toga, ona proširuje krvne sudove, poboljšavajući cirkulaciju. To može pomoći mišićima da se opuste i ublažava bolove.

Pročitajte još: Pošto je deci obezbedio kuće i stanove, Dejan Milenković iz Borača je sebi podigao grobnicu sa "garsonjerom" (FOTO)

Vruća voda poboljšava cirkulaciju, a može poboljšati i protok krvi, posebno u povređenim mišićima. Naime, ljudi redovno koriste boce sa toplom vodom kako bi smanjili bol. Konzumacija vruće vode može pružiti neko unutrašnje ublažavanje boli, ali važno je napomenuti da toplota takođe može pogoršati otok.

I ono najbitnije za svakodnevicu, čaša tople vode može ublažiti stres i anksioznost. Jedna naučna studija je pokazala da topli napici, uključujući kafu i čaj, mogu smanjiti nivo stresa i anksioznosti. Studija sugeriše da je to možda i zbog kofeina u ovim pićima, ali toplota je takođe odigrala važnu ulogu u popravljanju raspoloženja.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas