Oglas
· · Komentari: 0
BUDLEJA

Podseća na JORGOVAN, ali ovo cveće zovu "LEPTIROV ŽBUN"

Ko u bašti nema zasađenu budleju ne zna šta je uživanje u letu.

1595936566_TheButterflyBros1.PNG
Foto: Youtube/ screenshot The Butterfly Bros
Oglas

Budleja brzo raste i ima ogromne ljubičaste cvetove koje leptiri obožavaju. Zbog toga ovaj grm nazivamo i "leptirov žbun".

Foto: Youtube/ screenshot The Butterfly Bros

Pročitajte još: AROMATIČNO I OPUŠTAJUĆE: 4 razloga zašto biste trebali uvek da imate RUZMARIN pri ruci

Budleja se sadi u jesen u veoma plodno zemljište pomešano sa kompostom i treba pronaći sunčani deo vrta, Zemlja mora da bude drenirana, jer se zaliva obilno, naročito tokom letnjih meseci.

Sadi se u jesen i u proleće drastično orezuje.

Kada se nađubri prilikom sađenja u proleće se na zemlju oko korena postavi kompost i posle je više ne treba prihranjivati da ne bi bujalo lišće.

Može biti beo, tamno ili svetlo lila Foto: Youtube/ screenshot White Flower Farm
 
Cvetanje se podstiče i redovnim uklanjanjem precvetalih grozdova. Cvetaće obilno i ukoliko se svakog proleća drastično oreže, čak do zemlje. Naime, cvetaju samo nove grane.

Pročitajte još: Tako je LEPO napredovao, a onda je PROPAO! To znači da ga niste ISPOŠTOVALI!

Najpopualrnija je ljubičasta budleja, ali cvetovi mogu biti beli, tamno i svetlo lila, ali i ciklama boje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas