· · Komentari: 0
Diplomirali

Pogledajte kakvu lepoticu na točkovima su napravili STUDENTI! (FOTO)

Češki studenti konstruisali prelepi koncept "škoda slavija" i zadivili automobilski svet

1595255573_16_SKODA_SLAVIA_on_location_bela.jpg
Foto:"Škoda"

Lepu praksu imaju u "Škodi". Omogućavaju češkim stuidentima, strukovnih škola, da kreiraju koncept vozilo i pokažu kako oni vide savremeni automobil.

Na ovogodišnjem, sedmom po redu projektu, čini se da su studenti zaradili čiste desetke, a model "škoda slavija" je nešto što će naterati i najpoznatije dizajnere sveta da se zamisle.

Imenom "škoda slavija" studenti su odali počast i prvim proizvodima kompanije "Lorin i Klement" iz 1895. - biciklima! Oni su od modela "škoda skala" napravili takozvanu "spajder" verziju koja naprosto oduzima dah!

Ovaj, sedmi "Škodin studentski automobil" od 2014, još jednom je pokazao visok standard obuke u strukovnoj školi u Mladoj Boleslavi.

Foto:"Škoda"

- Studentski automobil je najvažniji projekat naše strukovne škole. Već sedmu godinu zaredom 
naši studenti pokazuju visok nivo naše interne obuke planiranjem, dizajniranjem i izradom impresivnog automobila. Omogućavamo im da dizajniraju svoj automobil iz snova radeći sa profesionalcima iz naših različitih sektora. Tako se upoznaju sa procesima koji će kasnije postati deo njihovih radnih navika, kada završe školu i započnu karijeru u našoj kompaniji - prezadovoljan je Alois Kauer, direktor "Škoda akademije".

Pročitajte još:Uložili su milijardu maraka pre 35 godina i napravili automobil sa KATALIZATOROM! (FOTO)

Karakterističan i uzbudljiv dizajn automobila, definisan preciznim linijama i površinama, osigurava da i „spajder“ varijanta ima sportski i emotivno uzbudljiv izgled. Odgovarajuće dinamičke performanse modela "slavija" obezbeđuje već poznati 1.5 TSI benzinski pogonski agregat izlazne snage 150 KS, i sedmostepeni DCT. Ostali prenosi iz proizvodnog modela uključuju prednju i zadnju osovinu, upravljanje, kompletnu elektroniku, uključujući kablove i sisteme asistencije. 

Foto:"Škoda"

Studenti su inspiraciju preuzeli iz modela "škoda 1100 OHC", sportskog prototipa koji je predstavljen 1957. kao trkački dvosed za reli nadmetanja. Ovaj automobil je imao veoma aerodinamično telo izrađeno od plastike ojačane staklenim vlaknima i težio je samo 550 kilograma.

Pročitajte još:Pogledajte kojih 10 automobila najviše kupuju Evropljani!

Model "1100 OHC" je imao1.1-litarski motor sa četiri cilindra izlazne snage od 92 KS i postizao je brzinu od 190 do 200 km/h. Ovaj trkački auto predstavlja prekretnicu u "Škodinoj" istoriji motosporta dugoj 119 godina.

Jedan od dva prototipa je sada izložen u Muzeju Škode u Mladoj Boleslavi.

Tehničke karakteristike

  • Tip vozila: "Spajder"
  • Dužina 4.362 mm
  • Širina 1.793 mm
  • Visina 1.410 mm
  • Međuosovinsko rastojanje: 2.649 mm
  • Klirens: 180 mm
  • Masa: 1.210 kg
  • Motor: 1.5 TSI 
  • Maksimalna snaga:150 KS
  • Menjač: 7-stepeni DSG
  • Audio sistem: Zvučnici od 320 vati sa subvuferom od 2.250 vati
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.