Oglas
· · Komentari: 1
ĆERKE

Spisak imena koja su Srbi davali ĆERKAMA od prošlog VEKA do danas - jedno nosi UBEDLJIVU POBEDU

Tokom 20. veka bili su popularni duži nazivi, a tek sredinom devedesetih dobili smo kratka imena od tri slova

Depositphotos_77536714_s-2019.jpg
Foto: Depozit foto
Oglas

Od prvih decenija 20. veka na ovamo imena koja su Srbi davali ćerkama značajno se menjao. Najpopularnije žensko ime tokom tridesetih godina bilo je - Radmila, a zatim slede Marija, LJubica, Milica i Vera.

Pročitajte još: A kakav je vaš? Ako imate DUŽI NOS, pravi ste srećnik

Četrdesete su bile rezervisane za Milicu, Mirjanu, Draganu, Milenu i Nadu. Međutim, Marija, Milica i LJiljana su nastavile da budu izbor imena za većinu roditelja iz ovog vremena. Pedesete su donele Slavicu i Dragicu, dok smo u šezdesetim imali malo modernija imena - Snežanu, Slađu i Vesnu.

Najpopularnije ime Radmila početkom 20. veka
Foto: Depozit foto

Dragana, Jelena, Biljana i Danijela su vladale sedamdesetih godina, a tokom voljenih osamdesetih ubedljivo je dominirala i pobedu odnela - Jelena. Milica se za vreme devedesetih "provukla" i ponovo izbila na prvo mesto, zajedno sa Jelenom. 

Milica najviše bila na prvom mestu

Sredinom devedesetih u modu su konačno ušla kratka, međunarodna imena - Ema, Una, Anja, Tea, Iva, Lea, Sara i Mila.   Od 2000. do 2010. Milica nastavlja ponosno da stoji na prvom mestu, a pratile su je Anđela, Slađana i Anastasija. 

Najviše devojčica rođenih tokom prethodnih nekoliko godina zovu se Sofija. A za njom slede Dunja, Sara, Teodora, Milica i Nikolina.

Pročitajte još: Kako da prepoznate muzički TALENTOVANO dete? To uopšte nije TEŠKO

Mladi roditelji, a često i poznati, u novije vreme devojčicama su davali neobična imena, među kojima se izdvajaju Nika, Mika, Tia, Ela, Lea, Rea...

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas