· · Komentari: 0
Priznanje

Pogledajte koji su automobil naučnici proglasili za najinovativniji na svetu

"Porše tajkan" ima čak 27 sasvim novih rešenja primenjenih u auto-industriji

1594902083_tajkan-1.jpg
Foto:"Porše"

Automobilska industrija se poslednjih godina razvija brže nego ikada. Prisutne su nove tehnologije koje prave takozvanu IT revoluciju, i sve smo bliže vozilima koja će nas prevoziti samostalno. Onima kojima vozač neće "smetati".

I kada u takvoj konkurenciji,od vrhunskih naučnika budete proglašeni za najinovativniju kompaniju, preciznije rečeno, kada jedan vaš model dobije to laskavo priznanje, onda je red i da slavite.

Foto:"Porše"

I upravo tako u "Poršeu" su svi vrlo ponosni na nagradu koju doedeljuje ugledni "Centar za inovacije" a dobili su je za model "porše tajkan".

Zamislite samo: U ovaj automobil je ugrađeno čak 27 tehnoloških inovacija a po prvi put je ugrađeno čak 13 sasvim novih tehmnoloških rešenja.

Pročitajte još:Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Naučnici CAM su između ostalog bili izuzetno "prijatno iznenađeni" novom 800-voltnom arhitekturom, menjačem a dve brzine, sjajnom baterijom od 265 kilovat-časova...

- Jednostavno smo oduševljeni priznanjem koje smo dobili za naš električni automobil.To je dokaz da idemo u pravom pravcu u trenutku kada se cela auto-industrija drastično menja - rekao je Oliver Blum predsednik i izvršni direktor "Poršea AG",

Pročitajte još:Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije
Nagrada je, kako i dolikuje ovim vremenima, uručena 14. jula "on-lajn". 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.