Oglas
· · Komentari: 0
ČEŠLJANJE

Pogrešno korišćenje ČETKE povećava mogućnost OPADANJA KOSE

Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju, a isto toliko njih deli svoje četke sa drugim osobama.

1598427293_Depositphotos_211924346_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Većina žena povećava mogućnosti opadanja kose pogrešnim korišćenjem četke za kosu, jer prejako povlače četku kroz zamršenu kosu.

Pročitajte još: Evo kako da se ZAUVEK rešite najvećeg ženskog neprijatelja - MASNE KOSE!

Foto: Depozit

Istraživanje sprovedeno na 2000 žena pokazalo je da je četiri od 10 žena svesno da je njihov način češljanje štetan za kosu, ali samo jedna od njih četiri brine o tome. Takođe jedna od 20 žena još uvek veruje da se kosa mora dobro iščetkati pre spavanja. Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju i isto toliko njih deli svoje četke sa drugim osobama. 

Pročitajte još: BIZARNO ILI NE? Ovaj novi trend je ZAPALIO društvene mreže (FOTO)

Shaun Pulfrey, stručnjak koji stoji iza češlja za otpetljavanje kose, objašnjava koliko je pravilno češljanje kose zapravo važno.

- Zabrinjavajuće je koliko žena pogrešno koristi svoju četku i oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, važno je koristiti češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu - kaže Shauna.

Pročitajte još: Pomoću JOGURTA ubrzajte rast KOSE: OVE MASKE SU PUN POGODAK

Takođe napominje kako je važno da se za svaku radnju kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna i koristi samo jedan za sve. Iako se grubo raščešljavanje čini kao najbolji način za raspetljavanje kose, uvek je bolje koristiti nežan češalj.

- Korišćenje ispravnog češlja za kosu, pomoći će kod smanjivanja oštećenja kose i mehaničke traume. Ona je uzrokovana spoljašnjim napadačima, poput ravnanja kose i kovrdžanje kose - objašnjava Shauna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas