Oglas
· · Komentari: 0
VRT

Pola miliona LALA, saobraćajni znakovi za JEŽEVE i lišće za bube

U Beču imaju poseban pristup gradskim parkovima.

1605013434_Ft_1_2020-11-01.jpg
Foto: Eurokompr
Oglas

Dolaskom jeseni zaposleni u Gradskom zelenilu u Beču imaju zadatak da odstrane sasušeno letnje cveće iz parkova i da na 700 mesta zasade 500.000 lukovica lala koje će zaštiti šipražjem.

Pročitaje još: Na UŽAS Mikija Mausa najveći sindikat u DIZNILENDU imaju MAČKE, da li znate koje još ŽIVOTINJE tamo RADE?

Botaničari će postaviti znakove u parkovima kako bi posetioci bili obazrivi dok lale ne procvetaju u proleće.

Znakovi upozoravaju posetioce da paze!

Ovih dana će se odstraniti i lišće opalo sa uličnog drveća kojeg ima 100.000 u Beču. Osušeno lišće odgovara masi od 1.000 tona i većim delom će se odložiti u pogonu za kompostiranje Lobau. To je najveći pogon u Austriji gde se organski optad odlaže, priprema za kompostiranje, vrši se prosejavanje komposta i dobija gotov proizvod. Đubrivo iz pogona Lobau može da se koristi i u organskoj proizvodnji.

Pročitajte još: Već ste ih PRIMETILI, one su NAJPOUZDANIJI znak da stiže JESEN

Lišće se u parkovima ostavlja i koristi kao utočište za ježeve Foto: Eurokomp

U velikim parkovima kao što su Prater ili Dunavski park opalo lišće se koristi kao prirodno đubrivo za površine koje su prekrivene žbunjem, a manje gomile lišća predstavljaju utočište za insekte i životinje tokom zime.

Pročitajte još: MIŠKO ima u Sremčici PLANTAŽU i živi od prodaje BANANA (FOTO)

Zvaničnici apeluju na Bečlije koje poseduju bašte da pri odlaganju lišća pomognu ježevima tako što će ostaviti jedan deo za njih. Ježevi zimi provode pet meseci u hibernaciji i mogu da iskoriste manje gomile lišća kao svoje utočište u kome će provesti zimski san.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas