· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

POLENOM protiv alergije i začepljenog nosa: Iskoristite ga na najbolji način

Lek je u prirodi

1630582271_bee-pollen-2549125_1920.jpg
foto: Piksabej

Dolaskom hladnijih dana javljaju se respiratorni problemi, kao i mnoge alergije izazvane ambrozijom, ili zagađenjem vazduha.

Ukoliko i vi imate ovakvih problema, predlažemo vam da lek potražite u prirodi, i to kod pčela.

Pročitajte još: Uništava ALERGIJE, VIRUSE i BAKTERIJE: Zbog čega LIMUN treba držati u spavaćoj sobi?

Polen je plemeniti proizvod koji se od davnina koristi kao prirodna terapija, a nastaje tako što pčele skupljaju polen leteći sa cveta na cvet, a kad se vrate u košnicu od njega prave granulice.

Pčele efikasno redukuju histamin, supstancu koja izaziva alergiju i zbog koje nam curi nos i suze oči, a kapci otiču.

Kako je efikasan u lečenju mnogih respiratornih bolesti, od astme pa do hroničnih infekcija sinusa, polen je postao i te kako popularan kada su prirodni lekovi u pitanju.

Kad kupujete polen, najbolje je da se obratite pčelarima u okolini, jer je idealno da jačate imunitet sastojcima iz biljaka sa podneblja na kojem živite.

foto: Piksabej

Takođe, polen je zdraviji ako su mu granule različitih boja, jer to znači da je sakupljen sa različitih biljaka.

Kako se pravilno uzima polen

Polen možete da dodate u kašu koju jedete za doručak, da ga sipate u kašaste napitke ili da ga jedete s voćem.

I sa polenom treba biti oprezan

Polen takođe može da izazove alergiju, posebno ako ste imali reakciju na travu ili na seno. Stoga, treba napraviti test.

Stavite dve-tri granule ispod jezika i sačekajte par minuta. Ako ne bude reakcije (ni kijanja, ni suznih očiju), sažvaćite ih polako i progutajte. Potom sačekajte da prođe 24 sata, i pratite eventualne simptome. Ako ih ne bude, nastavite da uzimate polen prema navedenim uputstvima.

Naravno, ako nikada pre niste koristili polen, potrebno je da se prethodno konsultujete sa svojim lekarom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.