· · Komentara: 0
RECEPT

POSNA TRPEZA: Pužići sa ajvarom i mladim lukom su idealan obrok u danima posta (FOTO)

Dani posta još uvek traju, a ovaj ukusni recept možete isprobati već danas.

1617955166_Didi-kitchen.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Današnje jelo je posno u skladu sa danima posta koji još traju. A pravimo pužiće sa ajvarom i mladim lukom.

Testo je predivno. Spremaju se lako i brzo, a evo i recepta.

Pročitajte još: Zasladite se domaćom poslasticom: Posni kroasani sa džemom i orasima (FOTO)

U vanglicu stavite 20 gr kvasca, 200 ml tople vode, 6 kašika ulja i jednu kašičicu šećera, promešajte da se kvasac istopi, zatim dodajte malo po malo 360 gr brašna (meko, tip 400) i pola kašičice soli.

Zamesite testo, stavite vanglicu u kesu da nadolazi 15 minuta. Zatim premesite i ostavite da se udvostruči.

Margarina 110 gr, izvadite 2 sata ranije, da omekša i lepo ga umutite sa dve kašike ajvara (ako zaboravite, sa fenom za kosu, omekša za 2 minuta).

Pročitajte još: Savršena večera za celu porodicu: PICA na drugačiji način (RECEPT)

Dve veze mladog luka, naseckjate na kolutove, malo posolite i ostavite da omekša.

Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite u pravougaonik, premažite mešavinom margarina i ajvara, zatim ravnomerno rasporedite mladi luk.

Urolajte i secite na oko 4 cm debljine. Poređajte pužiće u pleh, obložen pek papirom. Ostavite ih da nadođu 10-ak minuta, pa ubacite u rernu zagrejanu na 220°-230°. Pecite ih oko 15, 20 minuta u zavisnosti od rerne. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.