· · Komentara: 0
posno

POSNI PUŽIĆI sa ajvarom i mladim lukom: Brza i laka priprema

Sačekajte 15,20 minuta da se ispreku i užiajte u lepom ukusu.

1618210361_Capture.PNG
Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Danas spremamo posne pužiće sa ajvarom i mladim lukom.

U vanglicu stavite 20 gr. kvasca, 200 ml. tople vode, 6 kašika ulja i jednu kašičicu šećera, promešajte da se kvasac istopi, zatim dodajte malo po malo 360 gr. brašna (meko, tip 400) i pola kašičice soli.

Pročitajte još: NJih svi volimo, a sada ih spremamo u drugačijem izdanju: Pravimo KROFNE (FOTO/VIDEO)

Zamesite testo, stavite vanglicu u kesu da n adolazi 15,minuta. Zatim premesite i ostavite da se udvosteuči. 110 gr. margarina, izvadite 2 sata ranije, da omekša i lepo ga umutite sa dve kašike ajvara (ako zaboravite, sa fenom za kosu, omekša za 2 minuta).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

Dve veze mladog luka, naseckjate na kolutove, malo posolite i ostavite da omekša. Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite u pravougaonik, premažite mešavinom margarina i ajvara, zatim ravnomerno rasporedite mladi luk. Urolajte i secite na oko 4 cm. debljine.

Pročitajte još: Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)

Poređajte pužiće u pleh, obložen pek papirom. Ostavite ih da nadođu 10 - ak minuta, pa ubacite u rernu zagrejanu na 220° - 230°. Pecite ih oko 15, 20 minuta u zavisnosti od rerne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.