· · Komentari: 0
SAVETI

Posvetlite kosu bez korišćenja farbe

Ukoliko imate svetliju kosu, u trenutku možete osvežiti vaš izgled

1606244255_cimet.jpg
Foto: Pixabay

Da biste imali svetliju boju kose, ne morate da odete kod frizera, već svoju prirodnu boju za kosu potražite u vašoj kuhinji. Ovo su četiri sastojka koji na prirodan način mogu da posvetli kosu.

Pročitajte još: Dve domaće maske za lice koje će vam OČISTITI I ZATEGNUTI kožu

Med
Med je savršen sastojak za posvetljivanje kose jer sadrži vrlo malu količinu hidrogen peroksida i istovremeno hidrira vlasi. Med je vrlo lepljiv i teško ga je oprati sa kose i zato bi ga trebalo dobro izmešati s malo mlake vode ili limuna kako bi ga lakše naneli, ali i isprali.

Nanesite mešavinu na celu kosu, pokrijte glavu kapicom za tuširanje ili najlonskom kesom i ostavite da odstoji preko noći.

Foto: Pixabay

Kamilica
Kamilica je savršen napitak, ali i jednako dobar saveznik lepote. Napravite što jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Čaj nanesite na celu kosu ili samo pramenove, pustite da se prirodno osuši. Kamilica će negovati vašu kosu i istovremeno je posvetleti za par nijansi.

Limun
Ovaj citrus jedan je od najpopularnijih  načina posvetljivnja kose. Limunov sok prepun je citrusne kiseline koja može prirodno da posvetli kosu. Izmešajte četvrtinu šoljice tople vode s šoljicom soka od limuna i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Obzirom na to kako limun isušuje kosu, pa ukoliko vam je suva kosa u mešavinu dodajte malo regeneratora ili ulja. Pošpricajte kosu i ostavite da tako odstoji. 

Pročitajte još: U samo tri koraka testirajte zdravlje vaše kose

Cimet
Ovaj mirisni sastojak idealan je za posvetljavanje tamne kose jer će vlasima pružiti topao, svetliji ton, bez narandžastog odsjaja. Na vlažnu kosu sa regeneratorom za kosu nanesite mešavinu cimeta u prahu i mlake vode. Mešavinu dobro utrljajte u kosu od korena do vrhova i pokrijte kapicom za tuširanje. Ostavite da tako neko vreme, a preporuka je što duže, to bolje. Cimet je jedan od najsigurnijih sastojaka za posvetljavanje kose tako da postupak možete ponoviti koliko god puta želite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.