Oglas
· · Komentari: 0
FARBANJE JAJA

Zagorela pomorandža će učiniti ČUDO! Potpuno PRIRODNE boje za farbanja jaja - SVE sastojke imate u kuhinji!

Kako da dobijete prirodne boje za jaja?

1619424191_egg-2075074_1920.jpg
Oglas

Recept za prirodnu boju 

Pomešajte 2 kašike sirćeta sa 250 ml vode.

Staviti da se kuva dok ne provri, a zatim dodati sastojke za prirodnu boju po izboru (lista sastojaka ispod) i pustiti da se krčka oko 30 minuta na slaboj vatri.

Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Procediti boju kako bi izvadili eventualne ostatke hrane.

Spustiti jaja u boju i ostaviti da se natapaju oko 30 minuta. Kada postignete željenu boju, izvadite jaja pomoću hvataljke.

Pročitajte još: Kako da uz pomoć papira obojite jaja? Dobićete čarobne šare, a postupak je jednostavan (VIDEO)

Prirodne boje za jaja

Crvena 

U smesu odozgo ubaciti 4 šolje iseckane cvekle.

Narandžasta 

Sipajte lukovinu. Za intenzivniju boju, ostaviti jaja da prenoće u ovoj boji.

Svetlo narandžasta

Zakuvajte 2 šolje vode. Dodajte 4 supene kašike mlevene paprike i sirćeta. Mešajte dok se ne sjedini. Dobijenu smesu sipajte u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ubacite jaje u teglu i ostavite da se natapa bojom. Kada ste zadovoljni bojom, izvadite jaje kašikom sa rešetkom, isperite hladnom vodom i ostavite da se osuši.

Pročitajte još: Ofarbajte JAJA PIRINČEM! Ovo je jedan od najbržih načina bojenja vaskršnjih jaja! (VIDEO)

Žuta 

U smesu iz recepta dodajte 3 supene kašike kurkume.

Svetlo plava 

Dodajte 3 šoljice seckanog crvenog kupusa. Za intenzivniju boju, ostavite jaja da prenoće u boji.

Tamno plava 

Dodajte 4 šolje borovnica.

Jarko crvena 

Sipajte lukovinu od 6 većih crvenih lukova. U lonac dodajte 2 šolje vode i 3 kašike sirćeta. Smešu pustite da proključa i ostavite da se krčka još 15 minuta na slaboj vatri. Proceđenu tečnost sipajte u tegle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada ste zadovoljni bojom, izvadite jajae pomoću kašike sa rešetkom.

Pročitajte još: Kako da izbegnete pucanje uskršnjih jaja tokom kuvanja? Pročitajte nekoliko saveta koji će vas rešiti muka

Zelena

Stavite listove spanaća u lonac, dodajte 2 šolje hladne vode i 4 kašike sirćeta. Pustiti da proključa i ispratite uputstva odgore.

LJubičasta

Sipajte šolju crnog vina u teglu i ostavite jaje da se natapa. Izvaditi jaje sa rešetkastom kašikom.

Zagorela pomorandža 

Prokuvajte vodu u džezvi za čaj. Sipajte u teglu sa 3 kesice crnog čaja i ostavite da pusti boju (oko 30 minuta). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada ste zadovoljni bojom, izvaditi jaje pomoću rešetkaste kašike. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas