Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Pratite savete i RUMENILO ćete svaki put naneti savršeno

Kako bismo postigli idealno našminkano lice potrebno je da precizno nanesete rumenilo.

1604416737_Depositphotos_381653282_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Samo nekoliko dodira rumenilom po obrazima deli vas od savršenog make-up looka i mnogo lepšeg, svežijeg tena. Zato je posebno važno da obratite pažnju na to koje rumenilo koristite i još važnije – kako.

Iako se može činiti da je nanošenje rumenila jednostavan zadatak, zapravo postoji niz stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju pri samom nanošenju.

Pročitajte još: SAVRŠENE boje za NOKTE koje ćete nositi ove zime (FOTO)

Oblik lica, kvalitet rumenila, boja i stapanje s puderom samo su neki od faktora koje treba uzeti u obzir pri nanošenju rumenila.

Prvo puder ili podloga.

Pripema podloge

Odabir boje rumenila
Odabir nijanse rumenila je ključan. Ružičasti, bronzani ili smeđi tonovi ne stoje svim tipovima i tonovima kože jednako, pa je bitno da utvrdite koje boje vašem licu najbolje pristaju. Ključ je u tome da izaberete nijansu koja je slična vašoj priodnoj boji kože.

Kako bi se vaše rumenilo savršeno stopilo s vašim tenom, potrebno je da adekvatno pripremite kožu. Čišćenje, hidratacija i redovni pilinzi kože lica trebalo bi da budu sastavni deo vaše rutine ako želite da vam rumenilo savršeno pristaje. Pre nego što nanesete rumenilo prvo iskoristite dobar prajmer i stvorite savršenu podlogu na kojoj će se boja rumenila lepše isticati. Ako nanesete rumenilo na golu kožu ono neće tako dobro prijanjati i izblediće, ali ako ga nanesete na podlogu od pudera mnogo će se duže isticati.

Odaberite savršenu formulu

 

Pri odabiru rumenila trebalo bi da obratite pažnju i na to da li ćete koristiti kremu ili rumenilo u kamenu. Odabir zavisi od vašeg tipa kože. Ako imate suvu kožu bolje je da odaberete rumenilo u kamenu, a ako imate pak masnu, kreme će vam bolje odgovarati.

 

Foto: Deposit

Nanesite rumenilo u skladu s oblikom lica

Ne nanose svi na jednak način rumenilo, pa bi pri nanošenju trebalo obratiti pažnju na oblik lica kako bi rumenilo moglo da istakne vaše najlepše crte, a ne da pogorša utisak. Ako imate ovalno lice nežno nanesite rumenilo od vrha jagodica do ušiju, a ako imate okruglo lice najbolje je nanositi rumenilo smejući se i nežno ga stopiti s kožom prema ušima.

Birajte rumenilo prema tipu kože.

Pročitajte još: FRIZURA kojoj VETAR i KIŠA ne mogu ništa: Svi mogu da je naprave (FOTO)

Pobrinite se da rumenilo nije prejako

Preizražene boje na obrazima postići će kontraefekt i neće izgledati lepo, pa je jako važno da pazite da su podloga i rumenilo lepo povezani i da sve zajedno deluje prirodno.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas