· · Komentari: 0
PUDER

PRAVILA za biranje i nanošenje PUDERA za žene sa MASNOM KOŽOM

Svaki tip kože ima svoje probleme.

1605172756_Depositphotos_63277363_xl-2015.jpg
Foto: Depozit

Puder se nikad ne sme nanositi na kožu na kojoj se već vidi masni sjaj. Preko kritičnih zona pređite tuferom natopljenim u matirajući antibakterijski losion, pričekajte pola minuta i zatim nanesite puder.

Svaki tip kože ima svoje probleme, ali kad je šminkanje u pitanju, žene s masnom i mešovitom kožom mogu da imaju najviše problema.

Pročitajte još: ODVRATNO! Postoji RAZLOG zašto TEČNI PUDER ne bi trebalo da nanosimo PRSTIMA

Masni sjaj koji svakih nekoliko sati prodire kroz puder može da bude izrazito iritantan i našem licu da da neuredan izgled, ali postoje mali trikovi koji ženama s ovim tipom kože mogu pomoći da ceo dan izgledaju sveže i doterano.

Izbor pudera:

  • Za masnu kožu idealni su puderi u peni, matirajući tečni i kremasti puderi
  • Transparentni puder u prahu ili kamenu trebao bi da bude deo stalne postave
  • Treba izbegavati teške pudere masnijih tekstura i BB kreme koje sadrže sjajne čestice

Pročitajte još: Razbio vam se PUDER? Evo kako da ga VRATITE U PRVOBITNO STANJE! (VIDEO)

Foto: Depozit

Nanošenje i održavanje:

  • Puder nikada ne sme da se nanosi na kožu na kojoj se već vidi masni sjaj. Preko kritičnih zona pređite tuferom natopljenim u matirajući antibakterijski losion, pričekajte pola minuta i zatim nanesite puder.
  • Dobro je uložiti u matirajuću bazu koja se nanosi pre pudera i puder duže drži na mestu.
  • Za dodatne "popravke" tokom dana najbolji je prozirni transparentni puder u prahu ili kamenu, jer će fino matirati lice bez dodavanja "kreč" naslaga koje mogu izgledati neuredno.
  • Pravi spas mogu biti i jednostavni papirići za upijanje masnoće sa T-zone, koji stanu u svaku torbicu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.