Oglas
· · Komentari: 0
kuhinja

Pravilno čuvanje belog i crnog luka: Produžite mu rok trajanja

Crni i beli luk deo su većine jela i retko koji ručak možemo da zamislimo bez njih.

1626784419_onion-1144620_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko ih ne čuvamo na adekvatan način desi se da se brzo pokvare i uhvate buđ. Postoje jednostavni trikovi koje možemo da primenimo kako bismo izbegli ove neprijatnosti i produžili ovom važnom povrću rok trajanja.

Pročitajte još: Greška prilikom spremanja KAJGANE: Napravite najukusniji doručak

Kako se pravilno čuva luk?

Tajna je u papirnim kesama sa rupicama i veoma je jednostavno. Uzmite obične papirne kese i na njima izbušite rupice, stvaite luk i vežite kesu.

Važno je da kesa bude napunjena do pola kako bi postojala potrebna cirkulacija vazduha.

Pročitajte još: Zašto PEČURKE ne treba da peremo pre spremanja? Da li i vi pravite ovu grešku?

Luk je generalno potrebno čuvati na tamnom i hladnijem mestu. Izbegavajte čuvanje u plastičnim kesama jer će namirnicama rok u tom slučaju biti sigurno kraći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas