· · Komentara: 0
UKUSNA PASTA

Predlog za BRZINSKI ručak: Spremite ŠPAGETE sa pravim KARBONARA sosom (RECEPT)

Karbonare su jedan od omiljenih italijanskih specijaliteta.

1623059919_spaghetti-7113_1920.jpg
foto: Piksabej

Špagete sa karbonara sosom nalaze se u samom vrhu omiljenih italijanskih pasta.

O njenom poreklu postoje mnoge zanimljive činjenice.

Pojedini istoričari kulinarstva karbonaru smatraju rimskim izumom, dok je drugi vezuju za oblast Umbriju, jer je to bilo omiljeno jelo umbrijskih rudara, a ime je dobila po uglju, koji se kaže "karbone".

Pročitajte još: MINI PICE: Najjednostavniji recept za TESTO kao iz RESTORANA

Sastojci:

500 grama špageta
300 g mesnate slanine
500 ml pavlake za kuvanje
veća glavica crnog luka
1 žumance
300 g izrendanog kačkavalja
100 grama parmezana
malo maslinovog ulja

Priprema:

Slaninu i luk iseckati na sitne kockice i staviti ih u zagrejano ulje da se prže.
Dok se slanina i luk prže, skuvati špagete po uputstvu.

Pročitajte još: Napravite najukusniji KREMASTI KOLAČ SA NANOM, idealan za TOPLE DANE (RECEPT)

Kad slanina postane hrskava, a luk staklast, preliti ih pavlakom za kuvanje i ubaciti žumance, kako bi se sos dobro sjedinio. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi.

Na kraju dodati proceđene špagete i začine po želji.

Parmezan posuti preko serviranog jela.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.