· · Komentari: 0
NIKOTIN

Prelaskom na ŽENSKE CIGARETE nećete prestati sa PUŠENJEM, samo će se desiti OVO

Ne zavaravajte se da ćete pušenjem "ženskih cigareta" lakše ostaviti pušenje. Naprotiv, pušite još više!

1596905967_pusi.png
Foto: Depozitfoto

Pušači takozvanih ženskih cigareta, koje su navodno pokušaj ka laganom odvikavanju od pušenja, prave grešku u koracima, jer im one još više otežavaju ovaj proces. Pritom, nisu ništa manje štetne od "običnih".

Pročitajte još: Naučnici dobili ŠOKANTNE podatke: SREĆNIM LJUDIMA je mozak drugačiji!

Istraživači Univerziteta Harvard i Pitsburg su došli do zaključka da je manja verovatnoća da neko ko puši postane nepušač uz lajt cigarete.

Mentol cigarete su još štetnije!

Oni koji to rade ubeđeni su da unose manje nikotina nego kada su pušili neke druge cigarete, što dovodi do toga da će se teže i odlučiti na prelazak u redove nepušača - kaže Hilari Tindl, glavni autor istraživanja.

Najbolje je potpuno ostaviti cigarete Foto: Depozitfoto

Osim toga, ovim izborom se puši više cigareta dnevno ili se dim uvlači dublje i jače. Mnogi puše do same ivice filtera, koja je zapravo pokazatelj odnosno granica kancerogenih materija, pa je tako rizik po zdravlje još veći.

Pročitajte još: Dnevno nam kroz glavu prođe 6.200 misli, a njihovo MERENJE može da PREDVIDI čovekovu LIČNOST

Slično važi i za mentol cigarete, jer sastojak koji imaju usporava metabolizam i proces obrade nikotina u organizmu, pa se on duže zadržava u organizmu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.