Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

PRELIV ZA KOSU – prednosti i kako ga napraviti kod kuće

Preliv nije agresivan koliko i boje, pa će manje oštetiti samu kosu, dok će se boja lakše isprati ako ne postignete željenu nijansu.

1619634657_Depositphotos_204143440_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Želite da promenite boju kose, ali niste sigurni kako će nova boja da izgleda? Volite svoju prirodnu boju i hteli biste samo da isprobate kako bi vam druga nijansa stajala?

Rešenje je preliv, polutrajna boja koja omogućava blagu promenu i povratak na raniju nijansu, ako vam se nova ne svidi. Prelivi takođe omogućavaju popravku boje i neutralisanje neželjenih tonova.

Pročitajte još: MARAME U KOSI, novi prolećni TREND - Pogledajte 7 jednostavnih načina vezivanja! (VIDEO)

Šta se postiže prelivom?

Osim za popravku nijanse nakon bojenja kose, preliv će pomoći kada želimo da pustimo vlastitu boju da izraste. U tome slučaju, potrebni su povremeni odlasci u frizerski salon koji će smanjiti izraženu razliku između izrastka i ostatka kose.

Preliv za kosu možete napraviti i kod kuće, ali preporučuje se oprez jer smo ipak najsigurniji u rukama profesionalaca.

Preliv ne sadrži amonijak, pa će kosa nakon tretmana biti mekana, sjajna i negovana, a pomoći će da se sakriju ispucali vrhovi ako želite da pustite kosu da izraste. Kako je polutrajna boja, preliv će izdržati 6-10 pranja, zavisno od agresivnosti šampona za pranje kose.

Pročitajte još: Za JAČE NOKTE presudan je jedan VITAMIN, a pronaći ćete ga u ovom VOĆU

Prirodnu boju kose moguće je tonirati kako biste dobili drugačiji odsjaj, na primer kada želite da smanjite žutu boju i odsjaj prirodno plave kose. U tom slučaju koristićete preliv sa ljubičastim pigmentom koji će neutralisati žućkasto-narandžasti pigment kose.

Isto tako, prelivom možete da pojačate tonove boje - crvenu boju kose možete dodatno da pojačate prelivom za jarku crvenu. Prilikom prvog bojenja kose prelivom, ne morate brinuti o izrastku jer će se preliv isprati i neće ostaviti razliku na kosi.

Recept iz kućne radinosti

Za domaći preliv potrebni su boja za kosu po izboru, hidrogen peroksid, šampon za kosu, voda i plastična posudica.

Pročitajte još: 3 ZANIMLJIVE frizure za PROLEĆNE dane (FOTO)

1. Zavisno od dužine kose, biće vam potrebno pola pakovanja boje za kosu (za kratku) ili celo pakovanje (za dugu kosu).

2. U posudicu nakon boje stavite hidrogen u razmeri 2:1 za hidrogen i sve promešajte.

3. Nakon mešanja, u smesu stavite još jednu kašiku šampona za kosu i malo vode kako bi smesa bila dosta retka.

4. Dobijeni preliv nanesite na kosu od korena do vrhova i nežno ga umasirajte u vlasi.

Kada su tamnije boje u pitanju, preliv držite na kosi 30-40 minuta, dok za bojenje jednog do dva tona drugačijeg možete preliv držati 20-ak minuta.

Ukoliko niste sigurni o vremenu, prvi put je preporučljivo kraće držati preliv i možete ga ponoviti za nedelju dana ili dve nedelje da biste postigli željeni rezultat.

Tretman se ponavlja svakih 2-3 meseca ili češće, zavisno od brzine rasta kose i ispiranja samog preliva.

Pročitajte još: Kako se pravilno neguje SUVA KOŽA: Ovo su GREŠKE koje prave PROBLEM - izbegnite ih!

Dva uputstva:

- Crnke koje svoju kosu farbaju mogu boju bez izrastka održavati ovim domaćim prelivom.

- Pepeljaste tonove ne treba raditi kod kuće jer se može desiti da umesto željene dobijete ljubičastu boju kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas