Oglas
· · Komentari: 2
TUGA

PREMINUO MIŠA MARKOVIĆ (FOTO)

Proslavljeni kompozitor preminuo je sinoć u 71. godini

1600949174_pjimage--1-.jpg
Foto: YouTube printscreen /TV Vojvodina
Oglas

Miša Marković bio je istaknuti umetnik, pevač i kompozitor. Godine 1971. Na Omladinskom festivalu u Subotici započinje profesionalnu pevačku karijeru.

Pročitajte još:  Preminula Isidora Bjelica (FOTO)

Sarađivao je sa najeminentnijim kompozitorima tog vremena, među kojima su bili: Arsen Dedić, Nikica Kalođera, Aca Korać, Đorđe Novković, Kornelije Kovač, Kemal Monteno, Boris Bizetić...

Mišin dugogodišnji saradnik i prijatelj Miroljub Aranđelović Kemiš je u sredu uveče objavio oproštajnu poruku na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu, a to je uradila i njegova supruga Zorica Brunclik. NJih dvoje nisu naveli detalje o smrti poznatog kompozitora. -Hvala ti za sve što si učinio za muziku i sve nas. Neka ti je večna slava – stoji u poruci na društvenoj mreži.

Marković je bio autor velikih hitova kao što su “Ej Branka, Branka”, “Recite mu da ga volim”, “Srce je moje violina”, “Evo već je Božić”. Bio je jedan od najtiražnijih pevača diskografskih kuća, PGP- RTB i Studija B. Prodao je preko milion ploča.

Pročitajte još: TUGA I BOL: Jasna Šekarić se potresnim rečima oprostila od Bobane Momčilović (FOTO)

Proglašavan je više puta za kompozitora godine, a njegove pesme za pesme godine. Sarađivao je sa najznačajnijim izvođačima folk muzike kao što su Miroslav Ilić, Hanka Paldum, Vera Ivković, Merima NJegomir, Lepa Lukić, Toma Zdravković i drugi.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas