Oglas
· · Komentari: 0
VEŽBANJE

PRESKAKANJE VIJAČE protiv celulita zaista deluje! OVO su saveti i trikovi za savršeno telo (VIDEO)

Fizička aktivnost, zdrava iskrana i recite zdravo celulitu.

1595589448_Capture07.JPG
Foto: / Printskrin / The Phoenix Movement
Oglas

Preskakanje vijače protiv celulita je metoda kojom se brzo i lako možete rešiti izgleda pomorandžine kore, sa svih delova tela.

Pročitajte još: U ovome nijedna ŠMINKA NE POMAŽE: EVO šta se dešava sa našim licem kada MALO SPAVAMO (VIDEO)

Pitate se kako? Donosimo vam detaljno objašnjenje kako vijača pomaže, kao i način na koji su svi mišići u telu aktivirani. 

Vreme je da se vratimo u bezbrižno detinjstvo i učinimo nešto zdravo za naše telo!

Celulit predstavlja svetski, globalni problem sa kojim se bori veliki deo, uglavnom ženske populacije. Najčešće ga povezuju sa povećanom telesnom težinom, iako to ne mora da bude preduslov za njegovo pojavljivanje. 

Foto: Depozit

Osim estetike koja je ženama od velikog značaja prilikom formiranja samopouzdanja, pojava celulita može bitno da naruši i zdravlje osobe koja ga ima u većoj meri. Mišići na tom mestu postaju neelastični i stvaraju se limfni čvorovi koji usporavaju normalnu cirkulaciju. Masažom protiv celulita takođe uspešno ukljanjamo ovaj tip problema, jer je masaža generalno dobra za sve vrste napetosti mišića. 

Pročitajte još: Zategnite TELO pre odlaska na plažu vežbajući u KUĆI

Šta nam to nudi masaža protiv celulita?

Pre svega, moramo se pozabaviti uzrocima koji su doveli do stvaranja celulita. Međutim, kao preventivu možemo uključiti određene fizičke mere, ne toliko agresivne i naporne, poput preskakanja vijače protiv celulita.

Kako preskakanje vijače smanjuje celulit?

Ukoliko imate problem sa viškom celulita, savetujemo da probate da preskačete vijaču, jer se u momentima kada ste najaktivniji, celo telo aktivira i svi mišići su pokrenuti. Preskakanje vijače je igra koju smo svi u školama na odmorima i časovima fizičkog vaspitanja redovno praktikovali i tada nam je bilo zadovoljstvo da to radimo. Nikada je nismo preskakali nevoljno, niti smo je doživljavali kao nekakvu fizičku aktivnost, zato tada nismo ni imali problema sa pojavom celulita i viškom telesne težine. 

Danas su stvari malo drugačije. Iole nekakva aktivnost je potisnuta novim tehničkim dostignućima i brzim načinom života koji nam narušava i zdravlje i fizički izgled. Kada bismo samo ostavili mobilne telefone i tablet računare i u zamenu za to vreme koje provedemo gledajući u male ekrane posvetili preskakanju vijače, mnogo bi koristi više bilo, a mi bismo bili rasterećeni i psihički odmorniji.

Pročitajte još: Vest preplavila mreže: Pogledajte kako dame vežbaju JOGU napolju i istovremeno drže NEOBIČNU distancu (FOTO)

Ova vežba aktivira mišiće nogu, ruku i stomaka, poboljšava ravnotežu i trenira kondiciju i izdržljivost. 

Kad bolje razmislimo, apsolutno celo telo je aktivirano u tih 20 minuta, što inače možemo jedino plivanjem da postignemo.

Znate li tačno šta dovodi do pojave celulita?

Neki od glavnih faktora su:

  • sedenje za računarima i moderan način života
  • nepravilna ishrana 
  • manjak fizičke aktivnosti
  • smanjen unos vode-vodeni celulit, a pojačano korišćenje gaziranih napitaka i energetskih pića koji su jako štetni po zdravlje celokupnog organizm

Pročitajte još: Zategnite BUTINE uz pomoć TRI vežbe i obucite VRUĆE pantalonice (FOTO/VIDEO)

Zato je bitno uvrstiti u svakodnevnu rutinu preskakanje vijače protiv celuluta, makar 15 minuta, ako ne i duže. Za početak neka se to svede na preskakanje 10 minuta, a onda postepeno povećavajte treninge po malo i videćete da uz malo volje, ništa nije teško. Nekima će, verujemo i biti zanimljivo, jer se raznorazne igrice mogu igrati uz pomoć vijače.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas