· · Komentari: 0
vežbanje

PRESKAKANJE VIJAČE: Trening za CELO TELO (VIDEO)

Mnogi su kao deca preskakali konopac iz zabave, a tokom odrastanja ta je navika polako nestala, što je velika šteta.

1600335466_Depositphotos_85017854_s-2019.jpg
Foto: Deposit

To je odlična vežba kojom ćete razgibati i ojačati celo telo. Preskakanje konopca jača mišiće na nogama, stomaku, rukama, leđima i ramenima.Takođe, poboljšava kardiovaskularni sistem i ravnotežu, reflekse i koordinaciju.

Prednost preskakanja konopca je i u tome što to možete raditi bilo gde i bilo kada, sve zavisi od vas. To može biti u kući, na dvorištu, u parku, na plaži…

Za početak je bitno da nađete konpac dovoljne dužine što se određuje po tome koliko ste visoki. Gledajte da ukonopac bude napravljeno od dobrog materijala te da su vam ručke ugodne za držanje.

Pročitajte još: IZAZOV: Za 30 DANA uradite 50 SKLEKOVA, da li možete?

Najbolje je da vežbate bosi ili u obući tankih, savitljivih đonova.

Tokom vežbanja je važno da glavu držite uspravno i da gledate ka napred. Laktovi se drže blizu tela, a kolena su lagano savijena. Ručke se drže više prstima nego dlanovima, a uže se vrti pomoću zglobova.

Dok ga preskačete, odskakujte i dočekujte se na tlu prstima – neka vam pete ne dodiruju pod. Ne bi trebalo da skačete previše visoko, već onoliko koliko je dovoljno da se konopac preskoči.

Pročitajte još: Vama ne trebaju NAPORNE VEŽBE nego dobro ISTEZANJE

Postoji više načina preskakanja konopca, pogledajte ih u videu:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.