· · Komentari: 0
MODRICE

Primenite ove KORISNE savete i MODRICE će nestati brže nego što ste mislili

Samo mali nespretni pokreti su dovoljni da se na koži stvori modar otisak od udarca.

1619620279_Depositphotos_160278212_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Često nespretno zapnemo, padnemo i baš pred neki svečani događaj, koji sa nestrpljenjem očekujemo, zadobijemo modricu na nozi. 

Pribegnite sebi u pomoć jednostavnim savetima, kojima možete da uklonite tek nastale modrice, a ovo su neki od njih:

Pročitajte još: Dobra za srčane bolesti, ali i sreću u životu. Koliko crne ČOKOLADE treba jesti?

Led pod broj jedan

Svi već dobro znate da prvo što treba da uradite jeste da izvučete led iz zamrzivača, ali nikako direktno na povređeno mesto, već ga obmotajte u krpi. 

Masirajte povređeno mesto puterom i ricinusovim uljem 

Osim leda, na modricu možete naneti i puter da biste ublažili otok, ali i ulje ricinusa, koje će pomoći da modrica brže nestane.

Pročitajte još: Birajte "PEGAVE" banane: Evo šta se dešava vašem telu kada pojedete baš ovakvu

Šećer sprečava nastanak modrice

Izmasirajte mesto udarca na koži šećerom, to će pomoći da se kapilari suze, a ujedno će sprečiti nastanak modrice.

Krompir sa medom

Napravite pire od krompira, pa zatim dodajte med i malo vode u tu smesu, a zatim nanesite na povređeno mesto.

Pročitajte još: Dosadna pesma vam je "ostala u glavi"? Lekar otkrio kako da je se rešite u par sekundi

Uz sve ove savete, preporučuje se i povećan unos vitamin C kako bi se cirkulacija poboljšala i vaša modrica brže nestala. Ipak, ako vremenom primetite da modrica ne menja boju i ostaje tamna, najbolje bi bilo da se obratite lekaru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.