· · Komentari: 0
KORISNO

Primenite ove SAVETE i zaštitite bebu od kasnije GOJAZNOSTI

Naučite kada beba plače zato što je gladna, a kada plače zbog nekih drugih razloga.

1602410830_Depositphotos_34471849_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Evo nekih faktore koji će vam pomoći da svoju bebu zaštitite od rizika kasnije gojaznosti.

1. Isključivo - dojenje

Američka akademija pedijatara i Svetska zdravstvena organizacija preporučuju isključivo dojenje tokom prvih šest meseci života. S obzirom na to da se vrlo retko može desiti da se vaša beba prejede ukoliko je hranite na prirodan način - dojenjem, to predstavlja izvanredan način za reduciranje rizika gojaznosti kasnije.

Pročitajte još: Vaše dete je PROBIRLJIVO kada je reč o HRANI: Kako da se izborite sa tim

2. Nema potrebe za rano uvođenje čvrste hrane

Foto: Depozit

Postoje dokazi da uvođenje čvrste hrane pre četvrtog meseca takođe može da poveća rizik gojaznosti tokom detinjstva i kasnije.

Pročitajte još: Da li TREBA ostaviti DETE SAMO U KUĆI? U ŠOKANTNIM slučajevima je to (NE) OPRAVDANO

3. Naučite kada vam beba želi "reći" da je gladna

Ovo je izuzetno važno kod beba koje se hrane na flašicu. Zato naučite kada beba plače zato što je gladna, a kada plače zbog nekih drugih razloga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.