Oglas
· · Komentari: 1
100

Princ Filip je doživeo stotu zahvaljujući doručku u 8.30, a jeo je uvek OVU hranu

Princ Filip je zdrav doživeo duboku starost zahvaljujući redovnom životu, a mnogi misle da je doručak bio ključan.

1618232683_w_56814889.jpg
Foto: EPA
Oglas

Princ Filip je svakog jutroa doručkovao u 8.30 i za to vreme je slušao Radio. Nikada nije kršio ovu dnevnu rutinu i tako je proveo i poslednje dane.

Pročitajte još: POSLEDNJA VEST sa britanskog dvora: Hari će prisustvovati ispraćaju dede, a evo šta je sa MEGAN MARKL

Princ Filip je bio 73 godina u braku sa kraljicom Elizabetom i smatra se da je to najduži kraljevski brak u istoriji BRitanije.

Kafa i čaj
Filip je voleo da počne dan sa kafom i kašikicom šećera, dok je kraljica pila čaj Earl Grey.

Princ je svakog jutra sedeo za istim stolom, služile su ga iste sluge i jeo je ista jela. Doručkovao je ovsenu kašu, a pahuljice su čuvali u plastičnim kutijama! Na stolu se uvek nalazile i dve vrste marmelade, kao i flaša javorovog sirupa. Posle toga je pio jogurt i jeo činijicu sa svežim voćem.

Kada je pada kiša doručkovali su u kraljičinim privatnim prostorijama.

Kada je vreme bilo ružno doručkovali su u kraljičinim odajama na prvom spratu gde sobe imaju pogled na Bekingemski vrt. Svaki put su sedeli na svom mestu, a sto je uvek bio postavljen na isti način. Tokom doručka su razgovarali o obavezama koje ih čekaju.

Pročitajte još: Znate li zašto Dajana nije nosila "Šanel": Tajna je u isprepletanim slovima njihovog loga

Foto: Piksabej

Princ se sa kraljicom, kada su imali mnogo obaveza, ponovo sretao u 17 časova kada su pili čaj. Kraljica je jela sendviče, a princ kolač.

Jeo je sve osim osriga, a voleo je pivo.

Kada nisu imali zvaničnu večeru i goste, kraljica i princ su se oblačili opuštenije. Fiolip je jeo sve osim ostriga. Više je voleo da popije pivo nego vino, a uživao je u roštilju koji je rado sam spremao.

Kada je 2011. godine napunio 90 godina, Filip je smanjio obaveze i godišnje je prihvatao samo 330 zvaničnih pojavljivanja, a kraljica je imala 370. Za 95. rođendan je odlučio da prihvati samo po 219 obaveza, ali bez odlaska u inostranstvo.

Pročitajte još: Znate li zašto su princa Filipa poštovali i u Srbiji? Rođen na Krfu, kršten kao pravoslavac...

Maja 2017. godine se povukao iz javnosi, ali nikada nije prestao da se prati kraljicu na događajima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas