· · Komentara: 0
BAKINA KUHINJA

Probajte već danas: Otkrivamo TAJNI SASTOJAK za vrhunske, mekane, prozirne PALAČINKE

U ovom receptu mi je bio cilj da pokažem kako se najbolje može napraviti testo za fine, mekane, prozirne i baršunaste palačinke da ne budu žilave. Pa da vidimo u čemu je tajna.

1608968545_20201225_141416.jpg
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 200-250 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • malo soli
  • 100 ml piva
  • 200 ml mleka
  • ulje za prženje

Nadev: po izboru ( ja sam orah sa prah šećerom)

Priprema:

U činiju razbiti i žicom umutiti jaja. Dodati malo soli, zatim ulje, pivo, mleko i brašno. Sve sjediniti i napraviti ređe testo.

Foto: Privatna arhiva

Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku, posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini.

Pročitajte još: Predlog za savršen doručak: Slani punjeni CVETIĆI posuti semenkama (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želji.

Pročitajte još: Posni obrok koji se jede bez hleba: Danas pravimo PUNJENI KROMPIR (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Evo predloga: džem, orasi, sir, jaja. Sve to uviti, preliti pavlakom i jajetom i narendati kačkavalj.

Pročitajte još: Napravite smuti od NARA: Ukusan i okrepljujuć (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Zapeći, a potom filovati medom. Možete staviti nadev, pa pohovati. Sve te recept imate na kanalu samo prelistajte. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.