Oglas
· · Komentari: 0
bubuljice

Problemi sa aknama ne prolaze, obratite pažnju na ishranu: 4 namirnice koje negativno deluju na kožu

Redovne posete kozmetičaru i pravilno odabrani proizvodi za negu nikada ne mogu da obezbede zdravlje i lepotu kože ako ne vodite zdrav način ishrane.

1611128223_Depositphotos_328494040_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ako redovno imate akne, možda bi bilo korisno malo preispitati svoju ishranu. U nastavku navodimo četiri namirnice koje treba izbegavati (ili smanjiti) i četiri koje ćemo dodati ukoliko želimo da izbegnemo pojavljivanje akni.

Pročitajte još: Istok ili Zapad: Koji ste vi tip? Ovako se šminkaju žene u različitim delovima sveta (VIDEO)

Mleko

Razlog zbog kojeg mlečni proizvodi uzrokuju akne je taj što se krave muzu pet puta više nego nekada. Zbog stresa, nivo progesterona u mleku postaje nekoliko puta veći.

Mleko danas, čak i ako je organsko, ima visok nivo hormona stresa, uključujući kortizol, koji je uzrok akni.
Foto: Deposit

Brzi ugljeni hidrati

Čini se, bez obzira kakav efekat pokušavate da postignete, nutricionisti uvek preporučuju izbegavanje brzih ugljenih hidrata i to sa dobrim razlogom. Poenta je u tome da su ovo najnekorisnije supstance koje se mogu zamisliti. Takva hrana neće doneti ništa osim naglog skoka šećera u krvi i problema sa kožom.

Kokosovo ulje

Uprkos popularnosti kokosovog ulja, prekomerna konzumacija može dovesti do neprijatnih efekata na koži.

Pročitajte još: Oni su POPULARNI, ali NIKAKO ih ne smete isprobati

Čokolada

Čokolada je vrlo čest uzrok akni, a ako dijetetičari preporučuju čokoladu sa sadržajem kakaoa iznad 70%, onda je mlečna čokolada manje opasna za akne. Činjenica je da je kakao štetna komponenta u ovom slučaju, koja provocira pojavu akni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas