Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Profesionalni kuvari otkrili tajnu: Zašto u MLEVENO MESO treba staviti SODU BIKARBONU?

Soda bikarbona ima jako široku primenu u domaćinstvu.

1628078628_minced-meat-1747907_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Iako priprema jela od mlevenog mesa deluje jednostavno, potrebno je pripremiti ga na pravi način, kako bi izgledalo lepo, kao i da bi imalo najbolji ukus.

Za uspešno spremanje mlevenog mesa, profesionalni kuvari koriste sodu bikarbonu.

Pročitajte još: Ako stavljate ULJE u vodu dok kuvate TESTENINU, pravite VELIKU GREŠKU, a evo i ZBOG ČEGA

Ukoliko sodu bikarbonu dodate mlevenom mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lepu boju i neće pustiti puno vode.

Iskusni kuvari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umešate u sirovu mleveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) pre kuvanja.

Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže ph vrednost mesa i time sprečava vezivanje proteina u mesu. Zahvaljujući tome, ne ispušta se višak vode.

Na taj način meso će imati lepu boju, a takođe će izostati gumeni ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuvanja.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas