Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Prošli su praznici: TRI SAVETA kako ubrzati gubitak kilograma

Proces mršavljenja mora biti zdrav i umeren kako se kilogrami ne bi lako vratili

1610491129_fitnes.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kombinacija pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti ključ su za održavanje savršene figure. Ipak, fitnes stručnjaci preporučuju i tri trika koji će doprineti zdravom gubitku kilograma u izuzetno kratkom roku.

Dovoljno sna

Pročitajte još: Potreban je samo 21 minut: Ove subote radimo HIT TRENING sa trenerom Marijom (VIDEO)

Manjak sna ne samo da izaziva povećan unos kalorija, nego i oneomogućava želucu da da signal mozgu da je pun. Naime, kada smo umorni naše telo pojačano proizvodi grelin, hormon apetita, kako bi nadoknadio energiju da nas drži budnima, a u međuvremenu zbog iscrpljenosti organizam prestaje sa lučenjem hormona leptina, koji je mozgu govori da smo siti.

Masaža

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

Kako bi se mišići što brže oporavili od mukotrpnog vežbanja, a time bili što pre spremni za novo sagorevanje masnoća, potrebno ih je dobro izmasirati. Ne samo da masaža sprečava upale i popravlja cirkulaciju krvi, nego i ubrzava oporavak mišića za čak 60 posto.

Kod masaže morate imati na umu da ne masirate mišiće odmah nakon fizičke aktivnosti nego morate sačekati da se ohlade, najbolje bi bilo da ih lagano „istrljate" pre spavanja.

Pročitajte još: Kako se osloboditi bola u mišićima posle vežbanja? Tri efikasna rešenja koja će vam pomoći da se rešite UPALE

Dovoljno vode

Dehidracija je apsolutno kontraproduktivna jer dramatično usporava metabolizam, čime se sav vaš trud, muka i proliveni znoj bacaju u zaborav. Stručnjaci savetuju da se, uz preporučeni dnevni unos  od  dva litra vode, za svaki sat vežbanja popije dodatnih pola litra vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas