· · Komentari: 0
DIJETA

PROTEIN DIJETA jača mišiće i idealna je za ljubitelje mesa (MENI)

Ukoliko tragate za načinom za brzo i efikasno skidanje kilograma bez gladovanja, onda bi proteinska dijeta trebalo da bude vaš izbor.

1615899456_Depositphotos_167701866_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Uz ovakav način ishrane kilogrami se bukvalno tope, a rezultati su brzo vidljivi. Proteinske namirnice dugo daju osećaj sitosti, pa se mršavi bez stalnog osećaja gladi.

Pročitajte još: Smuti i SKINI kilograme: SMOOTHIE dijeta donosi zdravo mršavljenje u samo 21 DAN

Inače, prednost proteinske dijete je u tome što ona topi masti, a jača mišiće. Jer, često kao posledica određenih ograničavajućih jelovnika dolazi do redukcije mišićne mase, dakle umesto sala gube se mišići. To nije slučaj sa proteinskom dijetom, naprotiv.

Većina dijeta uništava mišiće, ne salo!
LJubitelji mesa
Proteinske dijete su idealno rešenje za ljubitelje mesa, ali izvor proteina jesu i mnoge biljke poput mahunarki pa možete kombinovati namirnice biljnog i životinjskog porekla.

Proteinska ishrana doprinosi regeneraciji i izgradnji mišića, a ono što će nestajati jesu masne naslage sa stomaka, butina, nadlaktica i ostalih kritičnih delova tela.

Ova dijeta i režim ishrane traje samo tri meseca

Ovakav način ishrane ne bi trebalo da primenjujete duže od tri meseca jer može da naruši zdravlje jetre. Zbog toga bi svi pre nego što počnu sa proteinskom dijetom trebalo da potraže savet lekara, jer kao i svaka restrikcija, i ovaj režim ishrane ima mana: zbog potpunog isključivanja proteina iz ishrane možete osećati malaksalost, vrtoglavice, manjak koncentracije i razdražljivost. Takođe, mogu da se jave i problemi sa probavom, ali i bubrezima.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Pileće grudi i riba Foto: Depozit

Ponedeljak

Doručak: omlet od tri belanceta, sa iseckanom paprikom i šakom spanaća

Užina: 100 g piletine grilovane ili kuvane bez kožice i pola crvene paprike

Ručak: grilovane pileće grudi, mešana sveža salata sa crvenom paprikom, zelena boranija i kašika maslinovog ulja

Utorak
Doručak: 100 g pečenih pilećih grudi sa keljomUžina: 100 g ćurećih grudi i pola zelene paprikeRučak: losos (ili druga riba) u filetima sa mešanom zelenom salatom i sa 1/2 supene kašike maslinovog uljaUžina: 100 g ćurećih grudi sa brokolijem skuvanim na pariVečera: filet lososa sa seckanom mirođijom i kuvanim brokolijem

Užina: 100 g ćurećih grudi sa pola svežeg krastavca

Večera: 100 g grilovanih ćurećih grudi sa brokolijem skuvanim na pari

Pročitajte još: Lekoviti matičnjak: Leči glavobolju, nesanicu, a dobar je i za ženske probleme!

Sreda

Doručak: 100 g dimljenog lososa sa spanaćem

Užina: 100 g pilećih grudi sa polovinom žute paprike

Ručak: grilovane pileće grudi, sezonska salata i 1/2 supene kašike maslinovog ulja

Užina: 100 g ćurećih grudi sa avokadom

Večera: dve jagnjeće šnicle spremljene na žaru, kuvani brokoli i spanać

Pročitajte još: Jača imunitet, ublažava stres.. Koliko KIVIJA dnevno treba da pojedemo?

Četvrtak

Doručak: kajgana (jedno celo jaje ili dva belanceta), paradajz, boranija

Petak
Doručak: 200 g ćurećih grudi sa avokadom i svežim krastavcemUžina: dva tvrdo kuvana jaja i pola crvene paprikeRučak: 150 g grilovanih gambora sa zelenom salatom i paradajzom, kašike maslinovog uljaUžina: 100 g ćurećih grudi sa pet bademaVečera: 100 g pilećih grudi sa kuvanim brokolijem

Užina: 100 g ćuretine sa pola svežeg krastavca

Ručak: pečena pastrmka sa salatom - paradajzom, rukolom i 1/2 supene kašike maslinovog ulja

Užina: 100 g pilećih grudi sa grilovanom tikvicom

Večera: 100 g pilećih grudi sa kineskom mešavinom povrća (dodajte supenu kašiku maslinovog ulja) i zelena salata

Subota

Doručak: grilovani filet bakalara sa pečenim paprikama i tikvicama

Užina:100 g piletine sa paradajzom

Ručak: 150 g ćuretine sa zelenom salatom, kuvani brokoli i supena kašika maslinovog ulja

Užina: 100 g piletine sa pet oraha

Večera: 150 do 200 g bifteka sa barenim brokolijem i boranijom

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Nedelja

Doručak: omlet od tri belanceta, grilovanim paradajzom i kuvanim spanaćem

Užina: 100 g ćuretine sa pet indijskih oraha

Ručak: 150 g pilećih grudi sa šparglom i zelenom salatom

Užina: 100 g ćuretine sa svežim krastavcem

Večera: grilovane pačije ili ćureće grudi bez kožice i brokoli


PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.