Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Prvo oštre MAKAZE, a onda NEŽNO izlečite kosu od sunca

Ma koliko se trudili da zaštitimo kosu šeširom, preparatima, uz pridržavanje saveta o prirodnom sušenju, krajnji rezultat je uvek isti.

1598697774_Depositphotos_36992595_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Koliko god vodili računa o kosi, negovali je i "hranili" najrazličitijim preparatima, nakon letnjih meseci, izlaganja sunčevim zracima, dodira sa hlorom u bazenu ili solju iz mora, ona mora da bude oštećena, lomljiva i suva. Ukoliko se farbate, još jedna neminovnost je neželjeno menjanje nijanse u svetliju.

Pročitajte još: BIZARNO ILI NE? Ovaj novi trend je ZAPALIO društvene mreže (FOTO)

Zato vam predlažemo nekoliko saveta za njen oporavak. Za početak, najbolje bi bilo da skratite kosu za jedan centimetar, da biste sprečili dodatno "cvetanje" krajeva i kako bi bila gušća posle dugotrajnog izlaganja suncu.

Kokosovo ulje Foto: Piksabej
Skratite krajeve, a kosu ne peglajte i ne vezujte u rep ili punđu.

Nemojte da je fenirate, "peglate", uvijate presom, a izbegavajte i vezivanje u rep ili punđu. Udovoljite vašoj kosi, pustite je da se prirodno osuši i pada onako kako joj odgovara.

Pročitajte još: Pogrešno korišćenje ČETKE povećava mogućnost OPADANJA KOSE

Perite kosu bebi šamponima ili od koprive

Perite je blagim, bebi šamponima ili onim od koprive, koji će je usput i ojačati. Svako ispiranje završite hladnom vodom, jer se na taj način folikul dlake zatvara i otporniji je na spoljne uticaje. Hranite kosu i dubinski, odnosno jedite ono što je čini jačom, na duže staze, poput šargarepe, banana, jaja i piletine.

Posle soli - voda
Nakon plivanja u slanoj vodi, moguće je da se kristali soli oforme u kosi i oštete je, jer "sakupljaju" i usmeravaju sunčeve zrake direktno ka dlaci. Zato bi trebalo isprati kosu posle izlaska iz mora.
Negujte kosu maslinovim.

Negujte je i hranljivim maskama, na bazi ulja. Dobra kombinacija je mešavina maslinovog ulja, onog od uljane repice i jojobe, u jednakom odnosu.

Pročitajte još: Hit na internetu: NEOBIČNA HALJINA zaludela društvene mreže (FOTO)

Dobijenu smesu dobro utrljajte u kosu i teme (ne brinite, nećete ga dodatno izmastiti) i ostavite 15 minuta da deluje. Potom operite kosu na uobičajeni način.

Kokosovo ulje je odličan lek za kosu.

Kokosovo ulje, koje je čvršćeg sastava (u teglici) odličan je lek za vašu kosu, jer je dokazano da prodire duboko u dlaku, za razliku od mineralnih ulja. Pola kafene kašičice ovog ulja zagrejte među prstima, da se otopi, nanesite na vrhove vlažne kose, ostavite da upije, pa oblikujte kosu kako to, inače, činite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas