· · Komentari: 0
SAVET

Prvo šaku badema, pa olovku u usta i kravatu oko glave i BOL nestaje!

Jedan od najboljih prirodnih lekova za glavobolju je sveži sok od limuna ili pomešan s čajem od kamilice.

1620129413_Depositphotos_25792929_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ovaj čaj smanjuje intenzitet bola. Pijte tri do četiri šoljice dnevno kako biste se rešili uporne glavobolje.

Pročitajte još: Ova NEVEROVATNA NAMIRNICA jača kosti, pomaže protiv opekotina, a dobra je i u lečenju hemoroida

Badem
Orašasti plodovi sadrže supstancu salicin koji se koristi u komercijalnim lekovima protiv bolova. Zato umesto tablete pojedite šaku badema.

Eterična ulja

Pepermint, eukaliptus, sandalovina, bosiljak i pogotovo ulje od lavande imaju snažno umirujuće delovanje na glavobolju. Masirajte čelo, vrat i gornji deo leđa jednim od tih ulja. Duboko udišite njihov miris, po mogućnosti dok udobno sedite u mračnoj i tihoj prostoriji.

Pročitajte još: Obradujte organizam posle praznika i jedite MAGIČNO povrće

Olovka među zubima

Držite olovku među zubima, ali je ne grizite. Olovka će da aktivira "mišiće za osmeh", a to će da opusti vilicu koja je spojena za slepoočnicu. Koliko god bizarno zvučalo, ovo zapravo deluje, ali samo za napetost vezanu uz glavobolju, ne i za migrene i sinusnu glavobolju.

Foto: Depozit

Šal oko čela

Stegnite nešto oko čela, kao što je šal, kravata ili marama - vrlo čvrsto, sve dok ne osetite pritisak. To smanjuje protok krvi u temenu i bolove uzrokovane otečenim krvnim sudovima.

Šalom ili kravate jako vežite glavu

Lagana masaža

Masiranje temena, ušne resice i vrata poboljašava cirkulaciju, ublažava napetost i smanjuje bol. Osnovnu masažu je jednostavno izvesti - samo lagano pritisnite svoje slepoočnice i ostala udubljenja poput potiljka i masirajte ih u sporim kružnim pokretima, dajući im čvrst i dobar pritisak.

Pročitajte još: LEŠNIK: Najbolji saveznik za gubitak KILOGRAMA i jačanje zdravlja, ali SAMO u ovim količinama

LJuta paprika

Ona je stimulans endorfina koji tretira bol i upalu. Rastvorite pola kašičice crvene ljute paprike u prahu u malo tople vode i nanesite je vlažnom vatom na unutrašnju stranu svake nozdrve. Osetićete peckanje, ali to znači da "radi", i bol će se uskoro smanjiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.