Oglas
· · Komentari: 0
LEGENDE

Prvu naslovnu je imala sa 15, bila je Dalijeva muza i propala: Karmen (90) je danas najstarija aktivna manekenka (FOTO)

Radi kao maneken punih 75 godina, ali pravu karijeru je napravila tek u zrelim godinama.

1618475486_BABA.PNG
Foto: Instagram/ screenshot carmen_dellorefice
Oglas

Karmen Del Orefiče  je rođena 1946. godine u NJujorku. Amerikanka je mađarskog i italijanskog porekla i manekensku karijeru je započela već sa 15 godina.

Pročitajte još: Lindzi Lohan bezobrazno pozira na Maldivima, a Dajan Kiton joj je napisala šta misli o tome (FOTO)

Majka je uzimala sve što zaradi!

Tačnije, kada je imala 13 godina fotograf je već primetio njenu lepotu i pitao da joj napravi seriju fotografija. Zanimljivo, ali slike nisu ispale dobro i tu se završio prvi pokušaj da napravi karijeru modela.

Međutim, kada je napunila 15 godina pokušala je ponovo i iste godine potpisala ugovor sa čuvenim magazinom "Vogue" i ubrzo je dobila prvu naslovnu stranu. NJeno lice je video Salvador Dali i ceo svet je čuo ko je njegova nova muza.

Pročitajte još: Ležerno i SEKSI izdanje glumice Jelene Gavrilović: Čizme do PREPONA i duboki šlic razvedrili dan Beograđanima (FOTO)

Karmen je imala "tešku" majku koja je uzimala sav novac koji je ćerka zarađivala. Ujedno joj nije dozvoljavala da jede, pa je bukvalno bila pothranjena. Garderoba koju je reklamirala punili su sunđerima! Na posao je išla rolerima, jer majka nije htela da joj da pare za autobus.

Poslednju modnu reviju uradila je sa 80 godina.

"Vogue" je, kada je postala punoletna, izgubio interesovanje za nju, jer su smatrali da je njena mršavost opasna i tražili su od njene majke da je pregledaju doktori. Kada se malo popravila počela je da reklamira donji veš. Ostalo je istorija - nije bilo modne piste i modnog časopisa koji nije ukrasila.

Pročitajte još: U 70. godini izgleda kao devojčica: Neda Ukraden pokazala prirodni izgled bez šminke (FOTO)

Karmen se zvanično penzionisala 1958. godine. Uostalom, u to vreme su samo devojke reklamirale garderobu, šminku i dobijale poslove.

Razvela se treći put 1978. godine i ponovo se vratila u svet mode. Tačnije, karijera je tek tada krenula uzlaznom linijom i dostigla je svetsku slavu. Nedavno je snimila dokumentarac o sebi. Poslednji put je prošetala modnom pistom 2012. godine.

Pročitajte još: U 70. godini izgleda kao devojčica: Neda Ukraden pokazala prirodni izgled bez šminke (FOTO)

Karmen će 3. juna napuniti 90 godina. I dalje radi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas