· · Komentari: 0
LEPOTA

Puder u prahu pravi praškasto lice zbog najčešćih grešaka, a prva je NIKADA preko tečnog!

Dermatolozi savetuju da puder u prahu koristimo tokom čitave godine, da bismo njime zaštitili lice od štetnih spoljnih uticaja.

1619523859_Depositphotos_227203278_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Trebalo bi ga stavljati nakon uobičajenog nanošenja krema na lice, kao "završni momenat" nakon kog nanosite samo rumenilo i, eventualno, maskaru.

Pročitajte još: Sve oči bile su uprte u ZENDAJU: Ušetala je u Valentino žutoj haljini, a vrat je krasila orglica od 6 MILIONA DOLARA! (FOTO)

Sa transparentnim, odnosno providnim puderom u prahu, ne možete pogrešiti u nijansiranju i toniranju kože, pa se ni prelazi između brade i vrata neće videti. Međutim, ipak možete napraviti greške ako ga nepravilno nanosite na lice.

Ispod očiju
Preko korektora, ispod očiju, obavezno stavite puder u prahu, jer će mu produžiti trajnost na licu.
Nikada preko tečnog pudera i to u slojevima!

Za početak, nemojte ga koristiti preko tečnog pudera, niti ga stavljati u debelom sloju, jer će vam na taj način koža izgledati "praškasto". Nanosite ga u tankom sloju, prvo na srednji deo lica, odnosno na T zonu, spoljne ivice nosa i nozdrva, bradu i obraze. Na ivice lica radije stavljajte hajlajter, koji će vam obezbediti prirodniji izgled.

Uvek ga nanosite mekom četkom ili sunđerom

Puder uvek stavljajte mekom četkom ili sunđerčićem iz pakovanja, lakim pokretima, po površini lica, a ako ipak primetite da ste preterali sa količinom, višak utapkajte u lice vlažnim malim sunđerom. Ovo učinite veoma nežno, da ga ne biste uklonili na pojedinom mestima i tako stvorili efekat nepravilnosti, pa čak i ožiljaka, na koži.

Pročitajte još: Posle kiše dolazi DUGINA haljina, jer "srećni print" savršeno stoji svakoj ženi (FOTO)

I ne zaboravite - na svakom pakovanju pudera piše koliko dugo biste smeli da ga koristite nakon otvaranja, pa se toga i pridržavajte, i tako izbegnite moguće neželjene reakcije na koži.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.