Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Puno je mrlja i kamenca? Evo kako da JEDNOSTAVNO očistite dno PEGLE

Ako ništa ne skine tvrdokorne mrlje sa dna pegle na njih nanesite malo paste za zube, pa dobro istrljajte s pamučnom krpom, a onda uključite peglu i na pari peglajte tu istu krpu dok mrlje ne odu.

1610368141_Depositphotos_422374330_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ako niste među onima koji govore kako veš samo "uredno slože na sušilo, pa bude kao da je ispeglan", sigurno vam se dogodilo da s vrućom peglom pređete preko nekog lepljivog materijala koji se onda zalepio za njeno dno, pa ga treba očistiti.

Pročitajte još: TRIKOVI PEGLANJA: Na šta da obratimo pažnju kako ne bismo uništili odeću

Osim toga, na dnu pegle skuplja se i kamenac, pa se čišćenje preporučuje barem jednom u mesec dana.

Potrebno je:

  • čist peškir
  • soda bikarbona
  • vinsko sirće
  • topla voda 
  • stara četkica za zube
  • štapići za uši od vate

Pročitajte još: Od olovke, masti, trave...Koje fleke može da ukloni sredstvo za dezinfekciju ruku?

Od jedne kašike sode bikarbone i dve kašike vode napravite gustu pastu i nanesite je na mrlje na dnu pegle, možete i preko rupica za paru. Ostavite nekoliko minuta da pasta počne da deluje, pa prebrišite peškirom, a rupice očistite štapićima za uši.

Foto: Depozit

U činiju sipajte vinsko sirće i u njega umočite četkicu za zube, a zatim s četkicom polako pređite preko dna pegle.

Pročitajte još: Ako je bela odeća postala žuta nema problema: Dve stvari imate kod kuće, a mogu odmah da vam pomognu

Peglu napunite vodom, uključite je i pokrenite ispuštanje pare. Zatim je pritisnite o čist peškir i snažno "peglajte" dok istovremeno ispuštate još pare. Tako će se s dna skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste i sirćeta.

Isključite peglu i ostavite je da se osuši, pa prebrišite sa čistim peškirom.

Pročitajte još: VEROVALI ILI NE: Da biste očistili fleke na pegli potrebni su vam PINCETA I PARACETAMOL

Ako ništa ne skine tvrdokorne mrlje s dna pegle, na njih nanesite malo paste za zube, pa dobro istrljajte sa pamučnom krpom. Nakon toga peglu uključite i na pari peglajte tu istu krpu.

Uvek koristite belu pastu za zube, nikako paste u boji, a postupak ćete verovatno morati ponoviti par puta, pogotovo ako se radi o zalepljenoj plastici ili sintetičkom materijalu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas